Vi se nalazite ovde: Početna » Blog » Novi hit u mršavljenju: Nordijska dijeta – 5 kilograma manje!

Novi hit u mršavljenju: Nordijska dijeta – 5 kilograma manje!

Nordijska dijeta je postala za kratko vreme veliki hit i trenutno je jedna od najpopularnijih dijeta za mršavljenje, pogledajte zašto!

Dijeta je osmišljena u Danskoj. Glavna stvar kod ove dijete je konzumiranje namirnica koje su trenutno u sezoni, što znači da ćete ribu s tikvicama na žaru jesti samo leti, dok ćete u proleće kao prilog imati, na primer, mladi grašak, a zimi salatu od korenastog povrća.

nordijska dijeta

Delotvornost ove dijete potvrđena je i naučnim istraživanjem. Učestvovala je 181 osoba s prekomernom težinom – polovina njih je jela kao i inače, a druga grupa hranila se sezonskim, lokalno uzgojenim namirnicama. I jedni i drugi jeli su sve dok nisu bili siti, ali im je ipak sugerisano da malo pripaze na veličine porcija. Ni jedni ni drugi nisu morali da se zamaraju brojanjem kalorija.

Nakon šest meseci pokazalo se da su oni koji su sledili nordijsku dijetu izgubli prosečno 4,7 kilograma, za razliku od druge grupe koja je izgubila oko 1,5 kilogram. Ujedno im se popravilo i zdravstveno stanje.

Ima logike zar ne?

Izvor: Ljepota.ba

Sponzorisano:

Loading...