You are here: Home » Lekovite biljke » Pasji trn lekovita biljka i ulje

Pasji trn lekovita biljka i ulje

Pasji trn je biljka bogata aktivnim komponentama, naročito vitaminom C i aminokiselinama, zbog čega se može koristiti za lečenje i prevenciju raznih zdravstvenih problema.

Možete probati ovu biljku u obliku kapsula ili možete nabaviti ulje od nje kako biste je konzumirali u sirovom neprerađenom obliku.

Blagodeti ulja od pasjeg trna

Ulje pasjeg trna sadrži omega-3, 6 i 9 masne kiseline u ogromnim količinama, zatim tokoferole i druge aktivne supstance koje imaju antioksidativna svojstva. U nastavku ćemo videti koje su to zdravstvene prednosti pasjeg trna.

– Ulje pasjeg trna ima antiinflamatorna svojstva, zahvaljujući kojima leči mnoge kožne probleme, kao što su dermatitis, psorijaza i ekcem. Čak se može koristiti i kod ginekoloških problema i problema sa želucem. Zato se potrudite da nabavite ovo ulje.

– Ovo ulje se bori protiv starenja jer hidrira, obnavlja i štiti epitelne ćelije.

– Štiti i obnavlja sluzokožu i bori se protiv tegoba u menopauzi. Ulje pasjeg trna takođe rešava problem suvih usta koji izaziva teškoće sa disanjem i govorom.

– Ulje pasjeg trna ima antioksidativna svojstva, zahvaljujući kojima se bori protiv slobodnih radikala.

– Ovo ulje snabdeva ćelije dovoljnom količinom masnih kiselina potrebnih za njihovu regeneraciju.

– Ulje pasjeg trna jača imunološki sistem.

ulje pasjeg trna lekovita biljka

Ulje pasjeg trna za telo

Ulje pasjeg trna odlično štiti kožu od nepovoljnih vremenskih prilika (prekomerna izloženost vetru, hladnoći ili suncu) jer je hrani i čisti. Ako ovo ulje koristite za celo telo, primetićete kako vam je koža ponovo elastična i glatka.

Ulje pasjeg trna se preporučuje za sve tipove kože, tako da ne treba da se plašite da vam neće odgovarati. Posebno treba da ga koristite ako vam je koža veoma suva. U tom slučaju odaberite proizvode na bazi pasjeg trna, kokosovog ulja, vode ili esencijalnih ulja. Ako volite domaće proizvode, možete kupiti ulje pasjeg trna u biljnoj prodavnici i pomešati ga s vašim mlekom za telo.

Krema za ruke od ulja pasjeg trna

Kreme za ruke koje sadrže ulje pasjeg trna su odlične za vas ako želite da vam prsti i dlanovi uvek budu hidrirani. Kremu za ruke od pasjeg trna možete napraviti sami. Pomešajte nekoliko kapi ulja pasjeg trna, pčelinji vosak i nekoliko kapi vašeg omiljenog esencijalnog ulja. Koristite kremu kad god i koliko god želite. Koža će vam odmah biti hidrirana, meka i sjajna.

Ulje pasjeg trna za prevenciju bora i finih linija

UV zračenje stvara slobodne radikale odgovorne za prerano starenje. Skorašnje studije su pokazale da ljudi koji koriste ulje pasjeg trna za kožu imaju manje bora pre tridesete godine. Zbog ove činjenice ćete možda poželeti da nabavite ovo ulje ako već niste.

Ulje pasjeg trna za unutrašnje probleme

Ulje pasjeg trna je dobro za celo telo, ne samo za kožu. Ovo ulje blagotvorno deluje na krvne sudove. Ako patite od gojaznosti, koristite ulje od pasjeg trna jer smanjuje apetit, pa ćete jesti manje. Kod ovog problema najbolje je koristiti ga u obliku kapsula.

Ovo čudesno ulje sadrži obilje vitamina (C, A, B1, B2, B6, B9, E, K, P, F) i mikro minerala (fosfor, magnezijum, kalcijum, kalijum, gvožđe i natrijum). Preporučuje se kod insuficijencije jetre jer poboljšava apsorpciju proteina. Studije su pokazale da je ulje pasjeg trna odlična prevencija različitih vrsta raka.

Kao što vidite, ulje pasjeg trna je veoma korisno kod mnogih problema. Zato nema razloga da trošite brdo novca na skupe hemijske preparate. Dovoljno je da nabavite bočicu ovog ulja! Uživajte u neverovatnim blagodetima prirode danas da biste se osećali bolje sutra!