You are here: Home » Blog » Bademovo mleko – upotreba u ishrani

Bademovo mleko – upotreba u ishrani

Većina vas je verovatno već čula za bademovo mleko i priču o tome kako je ono vrlo zdravo i kako je odličan napitak.

Ovo mleko predstavlja jedan vrlo zdrav, kremasti napitak koji može imati višestruke koristi za vaš organizam.

Zato ukoliko želite saznati malo više o njegovim prednostima, nastavite da čitate tekst.

Koje su prednosti bademovog mleka?

1. Pomaže vam u procesu mršavljenja

Stručnjaci preporučuju da klasično kravlje mleko koje već konzumirate zamenite na neko vreme bademovim mlekom i da pratite rezultate. U bademovom mleku ima samo 60 kalorija naspram 150 u kravljem mleku iste količine.

2. Anti age efekat i uticaj na lepotu

Zahvaljujući antioksidantima koji se nalaze u bademovom mleku, ono je odličan anti age napitak i ima pozitivan uticaj na lepotu i na našu kožu. U sebi sadrži pored antioksidanata i vitamin E koji zna se ima veliki uticaj na naš organizam, a i čest je sastojak raznih krema za negu i lepotu kože.

3. Odlična preventiva za rak i kancerogene bolesti

Za ovaj benefit opet moramo da zahvalimo antioksidantima kojih ima dosta u bademovom mleku i koji pored toga što deluju pozitivno na naše zdravlje i lepotu, sprečavaju i ćelije raka da se razviju pa je ovo mleko odlična preventiva za razne kancerogene bolesti. Bolje sprečiti nego lečiti.

Bademovo mleko u ishrani zdrava hrana i cena

4. Pozitivan uticaj na naše srce

Zahvaljujući činjenici da bademovo mleko ne sadrži loš holesterol, ono je vrlo dobar izbor za zdravo srce. Pored toga, ono poboljšava dotok kiseonika i pozitivno deluje na zdravlje srca.

5. Dobro je za kosti

Ovo sjajno melako u sebi sadrži dobru količinu magnezijuma i kalcijuma koji su jako bitni za zdravlje i normalno funkcionisanje naših kostiju.

6. Pogodno i za ljude sa dijabetesom

S obzirom na činjenicu da bademovo mleko u sebi nema laktoze, ono je pogodono i za ljude sa dijabetesom jer ne sadrži dodatni šećer koji može biti štetan.

7. Ubrzava metabolizam i utiče na bolje varenje

Bademovo mleko u sebi ima odredjenu količinu vlakana koja su zadužena za bolje varenje u ovom slučaju. Pored toga indirektno utiče i na izbacivanje toxina iz našeg organizma a sve to dalje vodi i ka ubrzanijem metabolizmu. Ovo je naročito važno za sve one koji su u procesu gubitka suvišnih kilograma.

8. Poboljšava memoriju i moždane funkcije

Pored svih gore navedenih prednosti, bademovo mleko predstavlja i odličnu hranu za mozak i poboljšanje memorije, a sve to ponajviše zahvaljujući prisustvu kalijuma.

Ovo je samo 8 najpoznatijih prednosti bademovog mleka, a pored njih ono neosporno ima još mnoge prednosti pa bi svakako trebalo da razmislite da možda probate ovo mleko u skorije vreme ili ga eventualno uvrstite u svoju ishranu umesto kravljeg mleka.

Gde kupiti bademovo mleko i koja je cena?

Bademovo mleko je najčešće moguće nabaviti u prahu. Uskoro ćete moći da ga nabavite u našoj prodavnici zdravih proizvoda a cena će biti jako povoljna. Plus na sve to, ukoliko se prijavite na našu email listu koju možete videti ispod ovog teksta, dobićete specijalan popust kada se nadje u prodaji!