You are here: Home » Blog » Kako se napuniti energijom nakon zimskih dana i pripremiti za proleće

Kako se napuniti energijom nakon zimskih dana i pripremiti za proleće

Dosadna, duga i hladna zima je za nama, i proleće je uveliko stiglo, a bliži se čak i leto.

Ako ste i vi jedan od onih kojima se zima smučila i sada želite da dovedet svoje telo u red, zategnete se i napunite energijom, nastavite čitati ovaj tekst sa nekoliko jednostavnih saveta kako da to postignete na najbrži i najefikasniji način.

Kako se napuniti energijom nakon zimskih dana i pripremiti za proleće?

1.Sredite ishranu. Ukoliko ste preko zime jeli više junk food-a a manje zdravog voća i povrća, sada je pravo vreme da to promenite jer je sada tokom proleća a i leta svo voće i povrće u sezoni, sveže i zdravo pa je idealno vreme da ga uvrstite na tanjir jer će vam ta hrana dati najviše operativne energije.

Kada jedete fast food zapravo vaš organizam samo još troši već postoječu energiju, bez puno dodavanja nove koja je od presudnog značaja.

2.Počnite da vežbate kući ili u teretani. Ukoliko imate neku teretanu ili fitnes centar u blizini, upišite se na treninge kako bi svoje telo doveli u formu i osećali se bolje.

Ako pak nemate, a imate mesta u svom domu, možete razmisliti i o kupovini nekih kućnih wellness rekvizita uz pomoć kojih takodje možete odraditi odlične i jako efikasne treninge i to sve tako da ne izlazite uopšte iz svoje kuće.

3.Krenite na trčanje. Trčanje jutru ili uveče je jako dobro za povećanje energije tela i držanje budnim i energičnim.

Ukoliko to još uvek ne praktikujete, sada je pravo vreme da to počnete jer će vam telo itekako biti zahvalno na tome.

4.Idite bar 1 nedeljno na plivanje. Pored samih treninga u teretani i trčanja, sjajan način za dobro angažovanje tela i podizanje životne energije je i plivanje.

Potrudite se da bar 1 nedeljno odvojite vreme i odete na sat ili dva plivanja. To će biti sasvim dovoljno da telo držite u formi.

Pored ovoga gore navedeno, efikasni trikovi za podizanje energije su i hladna pa topla kupka, igranje nekog sporta poput fudbala ili košarke, odredjeni suplementi na biljnoj bazi i slične stvari, zavisno šta vama i vašem organizma prija i sa čim se osećate dobro.

Testirajte pa saznajte šta je to što vam daje najviše energije i onda to praktikujte više.