You are here: Home » Blog » Vežbe na plaži: Zategnite se i pocrnite u isto vreme!

Vežbe na plaži: Zategnite se i pocrnite u isto vreme!

Ukoliko se dosađujete dok se sunčate, odradite nekoliko vežbica i dodatno zategnite telo.

Ukoliko ste ljubitelji vežbanja u prirodi idealno mesto za neke nove treninge je upravo plaža.

Od aktivnosti koje možete praktikovati pored peškira su čučnjevi, iskoraci, sklekovi… Samo morate da pripazite na sunce i da koristite dosta tečnosti.

vezbe

Peškir umesto lopte

Sedite uspravno na peškir i ispružite ruke. Snažnim izdahom, aktivirajući mišiće abdomena, savijte torzo do pola, kičmom formirajući slovo “C”.

Udahom se vratite u početni položaj. Tokom zadržavanja ovog položaja stegnite mišiće stomaka.

Trening za stomak

Lezite na leđa i skupite noge. Izdahnite i primaknite donji deo leđa podlozi. Dignite noge i opružite ih.

U početnoj poziciji noge su okomito na telo. Na izdah jednu nogu primičete podlozi, zadržavajući poziciju donjeg dela leđa. Na udah vratite nogu u početnu poziciju te novim izdahom ponovite isto sa drugom nogom.

Sklekovi na steni

Stojeći oslonite se na stenu rukama. Zategnite stomak i guzu. Udahom zgrčite ruke u laktovima, a snažnim ih izdahom ispružite zadržavajući ravnu liniju tela.

Za guzu

Kleknite i postavite dlanove ispod ramena. Stisnite trbušne mišiće i pazite da ne propadnete u donjem delu leđa i ramenima.

Opružite nogu i malo je dignite u vazduh. Na izdah podignite nogu do linije tela, a udahom je vratite u početnu poziciju.

Napomena: Ukoliko vežbe ne pomognu, probajte i sa korekcijom ishrane. A ukoliko vam ni to ne da rezultate koje želite, možete da razmisliti o nekim tretmanima plastične estetske hirurgije.