You are here: Home » Blog » Bronhoklir sirup za iskašljavanje

Bronhoklir sirup za iskašljavanje

Vremenski uslovi, stalne promene temperature, a posebno u periodima na prelazima godišnjih doba veoma često pogoduju raznim virusnim infekcijama, epidemijama gripa i naletima prehlade. U blažem ili jačem obliku, ove tegobe su praćene brojnim neprijatnim simptomima kao što su kijanje, curenje nosa, visoke temperature i bolovi, kao i besomučan, nesnosan kašalj koji može da bude praćen većom količinom sluzi ili bez nje.

Bronhoklir proizvodi su jedno od preporučivanih rešenja za ublažavanje ovih tegoba i dobijanje borbe protiv upornog kašlja.

Bronhoklir sirup za iskašljavanje

Bronhoklir sirupi za kašalj

U ponudi postoje tri različita sirupa, od kojih je svaki namenjen tretiranju određene vrste kašlja. Bronhoklir sirup od belog sleza, kamilice i pitome nane je namenjen ublažavanju tegoba izazvanih suvim, iscrpljujućim kašljem kod kojeg nema prisutne sluzi u disajnim putevima. Bronhoklir sirup od bršljena služi za ublažavanje simptoma svih tipova kašlja i veoma je jak, namenjen prvenstveno starijoj deci i odraslima. On smiruje upalu sluzokože i umanjuje nadražaj koji tera na kašalj, a istovremeno pomaže razbijanju sluzi i širenju disajnih puteva. Treći je Bronhoklir sirup za iskašljavanje.

Bronhoklir za iskašljavanje

Sirup Bronhoklir za iskašljavanje je napravljen od jagorčevine, majčine dušice, ehinacee, meda, propolisa i mentola i služi za rešavanje problema produktivnog kašlja i kod pada imuniteta. Upotrebljava se u slučajevima kada pacijent ima teškoća u izbacivanju nakupljene sluzi iz disajnih puteva.

Delovanje – Ekstrakti jagorčevine i timijana, odnosno majčine dušice, u sastavu ovog sirupa su elementi koji su od davnina služili i u tradicionalnim lekovima protiv kašlja i za iskašljavanje. Aktivni sastojci jagorčevine podstiču sekreciju u bronhijalim žlezdama i na taj način pospešuju pokretanje sluzi u disajnim putevima, što olakšava njeno izbacivanje, a istovremeno aktiviraju i refleks kašlja. Timijan deluje veoma povoljno na muskulaturu disajnih puteva, tako što je opušta, dok istovremeno ima i blagi antiseptički efekat. Dodatkom komponenti kao što su ehinacea, med i propolis sirup dobija i na snazi kao stimulator imunog sistema i tako pomaže oporavku. On direktno deluje na produkciju antitela i olakšava organizmu da se izbori sa oboljenjem.

Doziranje i način upotrebe – Sirup Bronhoklir za iskašljavanje je namenjen odraslima. Uzima se tri puta na dan po jednu do dve kašike za doziranje. Kašika za doziranje je zapremine 5 – 10 ml. Sirup se uzima u trajanju koje je u skladu sa težinom simptoma koje pacijent ima. Preporučuje se konzumiranje u trajanju od najmanje nedelju dana, a treba nastavii terapiju i do tri dana nakon prestanka simptoma. U slučaju da je potrebno duže upotrebljavati sirup, potpuno je bezbedno, pošto sastav preparata dozvoljava i dugotrajniju primenu.

Napomene – Sirup nije preporučljiv za upotrebu u toku trudnoće i dojenja, osim u izuzetnim slučajevima koje odobrava i preporučuje lekar. Sirup ne treba da uzimaju osobe koje su osetljive na bilo koji sastojak leka, a nije preporučljiv ni za osobe koje boluju od dijabetesa, pošto sadrži šećer.

Neželjena dejstva – Kod upotrebe sirupa Bronhoklir za iskašljavanje nema zabeleženih neželjenih nuspojava, kao ni dokaza o interakcijama sa drugim lekovima. Ovaj lek može da se primenjuje i uz kombinaciju sa drugim medikamentima, kao što su, na primer, antibiotski preparati za lečenje akutnih zapaljenskih procesa u grlu.

Jagorčevina i timijan, odnosno majčina dušica, su prirodni preparati koji se odavno koriste u našoj narodnoj medicini. Cvetovi jagorčevine se koriste za pripremu lekovitog čaja koji rešava probleme suvog kašlja, kao i domaćeg sirupa za prirodno lečenje kašlja i iskašljavanje. U kombinaciji sa majčinom dušicom, koja efikasno smiruje kašalj na prirodan način i ispoljava vrlo korisno i neophodno antiseptičko dejstvo, dobija se odličan preparat za tretiranje problema disajnih puteva. Ostali sastojci Bronhoklir sirupa pomažu delovanje ovih glavnih elemenata i ubrzavaju ukupni oporavak.

Bronhoklir sirup za iskašljavanje je odličan lek za rešenje tegoba jakog, produktivnog kašlja kod odraslih osoba. Osim što pomaže u izbacivanju sluzi iz bronhijalnog trakta, ovaj sirup ima i snažno dejstvo na jačanje imunog sistema.