You are here: Home » Blog » Fitoval šampon – prednosti i iskustva

Fitoval šampon – prednosti i iskustva

Mnoge osobe, a naročito žene, često imaju veliki problem sa opadanjem kose. Postoje periodi u godini kada kosa pojačano opada, a to se obično dešava na prelazu godišnjih doba. Može se desiti da opadaju čitavi pramenovi kose prilikom pranja, češljanja ili nakon vezivanja kose u rep. Uzroci opadanja kose su različiti, pa u pitanju može biti promena vremena, pojačan stres, grubo rukovanje kosom, ali i razne bolesti.

Ukoliko u pitanju nije neka bolest, onda opadanje kose možete smanjiti, pa čak i potpuno sprečiti uz pomoć raznih preparata. Ukoliko i vi imate problem sa opadanjem kose i ukoliko ste probali razne preparate, a niste dobili željene rezultate, vreme je da probate Fitoval šampon. Ovaj šampon preporučuju stručnjaci iz Krka kozmetike, što znači da se radi o proverenom preparatu. Naime, razvijena je linija koju čine tri proizvoda – šampon, losion i kapsule Fitoval.

U nastavku možete saznati nešto više o Fitoval šamponu, njegovim prednostima i načinu upotrebe, kao i o iskustvima onih koji ga koriste.

Fitoval šampon - prednosti i iskustva

Prednosti

Fitoval šampon ima brojne prednosti za kosu i predstavlja proizvod broj jedan kada je u pitanju opadanje kose. Ovaj šampon se uglavnom koristi zajedno sa Fitoval kapsulama i sa Fitoval losionom protiv opadanja kose, pa ova tri proizvoda u kombinaciji daju najbolje rezultate. Zahvaljujući hranljivim sastojcima koje sadrži, Fitoval šampon je višestruko dobar za kosu, a njegova glavna funkcija je sprečavanje opadanja kose. Naime, Fitoval šampon sadrži aktivne sastojke koji sprečavaju opadanje kose, lomljenje kose i cepanje vlasi i obnavljaju oštećenu kosu.

Takođe, ovi sastojci vraćaju kosi prirodan sjaj i obnavljaju volumen kose. Fitoval šampon sadrži pšenične klice peptide, koje hrane vlasi kose iznutra, i glikogen, koji obnavlja ćelije kose i podstiče rast nove kose. Zahvaljujući lekovitom bilju koje sadrži, kao što su ruzmarin i arnika, ovaj šampon poboljšava cirkulaciju na temenu. Prednost Fitoval šampona jeste što se on može koristiti za sve tipove kose, ali se ipak naročito preporučuje osobama koje imaju retku, suvu i oštećenu kosu.

Što se upotrebe ovog šampona tiče, potrebno je samo da ga nanesete na mokru kosu i da ga dobro utrljate u kožu glave. Pustite da šampon na glavi odstoji oko 3-5 minuta, a zatim dobro isperite vodom. Preporučuje se da kosu šamponirate dva puta. Redovno koristite ovaj šampon pri pranju kose, a najbolje bi bilo 2-3 puta u toku nedelje.

Iskustva

Na prvi pogled može vam se učiniti da je cena ovog šampona velika jer 100 ml šampona košta negde oko 400 dinara. Međutim, nije potrebno nanositi veliku količinu šampona, pa za kraću kosu jedno pakovanje može da traje čak i dva meseca. Oni koji su probali Fitoval šampon su uglavnom prezadovoljni rezultatima i ne žale da plate koliko god je potrebno. Naime, rezultati što se tiče opadanja kose su neverovatni. Ovaj šampon u potpunosti može da spreči opadanje kose, ukoliko ga redovno koristite. Ono što korisnici navode kao manu ovog šampona jeste to što se kosa malo brže masti, ali uz redovno pranje to neće predstavljati nikakav problem. Nekim korisnicima ne prija ni miris ovog šampona, pa zato često od njega odustaju.

Međutim, iskustva su pokazala da nakon tretmana Fitoval šamponom kosa izgleda svilenkastije i sjajnije, a istovremeno dobija i na volumenu. Više nećete imati problem sa opadanjem kose, a dlake po stanu i u kadi od sada će postati ružna prošlost. Rezultati su u potpunosti vidljivi nakon jedne kure od tri meseca, a najbolji efekat će biti ako šampon koristite zajedno sa kapsulama i losionom. Treba znati da ne postoji magična formula protiv opadanja kose, ali više puta je dokazano da linija Fitoval proizvoda može u velikoj meri da pomogne i zato ne oklevajte, već što pre kupite svoj Fitoval šampon.