You are here: Home » Blog » Kako se pravi nes kafa

Kako se pravi nes kafa

Skoro da nema čovek u današnje vreme na našim prostorima da bar jednom u životu nije probao nes kafu. Neki je piju zato što vole njen ukus, neki iz navike a neki da im pomogne da se razbude i ostanu koncentrisani tokom dana.

Koji god da je vaš razlog zašto želite piti nes kafu, mi ćemo vam u ovom tekstu dati jednostavna uputstva za pravljenje nes kafe. Po želji i potrebi možete piti hladan ili topao nes, sa šlagom ili bez.

Za početak vam donosimo recept za pripremu hladne nes kafe.

Kako se pravi hladan nes?

Za pripremu hladne nes kafe biće vam potrebni sledeći sastojci:

– 1 veća kašika nes kafe
– oko 2dl hladnog mleka
– malo šećera i vode

kako se pravi nes kafa

Način pripreme je sledeći:

Ovde imamo dve varijante za pravljenje hladnog nesa. Jedna je ukoliko želite da ga pravite sa penom, a drugo je bez. Ukoliko pravite sa penom: potrebno je da nabavite mutilicu za nes i sa njom ćete mutiti sve dok se ne pojavi pena. Ukoliko pravite bez pene: u ovom slučaju vam mutilica nije neophodna već sve to možete odraditi ručno – mutite dok se šećer ne otopi.

Nakon završenog procesa mućenja, pristupate sipanju 2l hladnog mleka. Ukoliko ste pravili nes sa penom, pazite kada sipate mleko da ga sipate niz sam zid čaše da ne bi ste poremetili napravljenu penu.

Posle ovog koraka možete slobodno da konzumirate svoj omiljeni napitak. Po želji ga naravno možete začiniti nekim sladoledom ili nečim po vašoj želji. Hladan nes je potrebno sipati u staklenu čašu.

Kako se pravi topao nes?

Ono što je olakšavajuća okolnost za vas, to je da se topao nes pravi na potpuno isti princip kao i hladan i svi sastojci su isti, a jedina je razlika u mleku. U ovom slučaju je potrebno da mleko zagrejete, umesto da ga sipate hladno.

Kada napravite topao nes, potrebno je da ga sipate u šolju a ne u staklenu čašu kao što je to bio slučaj sa hladnim nesom.

Uživajte u svom omiljenom napitku!