You are here: Home » Blog » Kako smršati 10 kg za mesec dana

Kako smršati 10 kg za mesec dana

Iako je za vežbanje potrebno nešto slobodnog vremena postoji nekoliko vežbi koje možete raditi i dok obavljate neke druge obaveze.

Ukoliko niste sklonit vežbanju i nemate vremena za to, možda će vam više odgovarati neki od estetskih tretmana kao što su liposukcija i abdominoplastika. A ako ipak želite vežbati, nastavite sa čitanjem.

Pomoću vežbi koje će biti pomenute i opisane u predstojećem tekstu možete izgubiti deset kilograma za samo nekoliko nedelja ukoliko ih budete praktikovali svaki dan i primenjivali ih tačno onoliko i onako kako je opisano u tekstu.

Istezanje

1. Za ovu prvu vežbu istezanja stanite uspravno i raširite noge u širini sopstvenih ramena. U tom položaju gornji deo tela savijte tako da desnom rukom dodirujete prste na levoj nozi i obrnuto. Vežbu ponovite dva ili tri puta u trajanju od po dvadesetak sekundi.

2. U ovoj vežbi stanite uspravno sastavljenih nogu i pravih leđa krenite da se naginjete prema podu koliko god možete. Ovu vežbu takođe ponovite dva do tri puta, a u tom položaju ostanite svaki put po minut.

Vežbanje pomoću stolice

1. Stanite ispred stolice i čučnite tako da vam leđa budu u paraleli sa naslonom stolice. Rukama se oslonite na sedište stolice koja je iza vas i zategnice mišiće ruku i leđa, a zadnjica neka vam bude u visini sedišta stolice. Vežba se radi tako što zadnjicu spuštate ka podu dok savijate noge i ruke, pa se podignete. Pogled držite ravno ispred sebe, radi bolje ravnoteže. Vežbu odradite desetak puta.

2. U drugoj vežbi, sedite uspravno na stolicu, a ruke stavite na ivici stolice. Vežba se sastoji iz toga što ramena povučete unazad, isturite grudi i zategnete mišiće zadnjice vrlo čvrsto. Zadržite se tako nekih tridesetak sekundi, a vežbu ponovite dva do tri puta.

3. Sedite uspravno na stolicu, ali zadnjicu pomerite skroz prema naslonu stolice, a rukama se uhvatite za krajeve stolice. Zatim noge podignite što više možete, ali tako da vam budu ispravljene u kolenima, a nožne prste privlačite ka sebi. U tom položaju budite takođe nekih tridesetak sekundi, a vežbu ponovite tri puta.

4. Prilikom ove vežbe sedite na stolicu, ispravite leđa, a ramena povucite ka dole i unazad. Ramena neka vam budu u vodoravnoj liniji, a dlanove sklopite u visini grudi što jače. Ostanite tako petnestak sekundi, a ovu vežbu za grudne mišiće ponovite još dva puta.

Kako smršati 10 kg za mesec dana

Vežbajte dok ste na nogama

1. Napravite iskorak, a zadnju nogu povlačite unazad sve dok ne osetite zatezanje u listovima. Zatim ruke stavite na kukove, radi bolje ravnoteže, pa se savijajte i jednu i drugu nogu u polučučanj. Spuštajte se koliko god možete, pa nakon deset čučnjeva promenite stranu.

2. Zamenite lift stepenicama kada god imate prilike za to. Ali penjite se tako što ćete nogu staviti na svaki drugi stepenik, a ne na svaki sledeći. Vodite računa, svaki put kada zakoračite na stepenik, da vam noga na kojoj stojite bude uspravna. I tako sve do kraja stepeništa.

3. Stanite uspravno i malo raširite noge. Ramena povucite unazad, a ruke ispružite i svo vreme vodite računa o održavanju zategnutosti mišića ruku, leđa i raširenih dlanova. U tom položaju jednu ruku istegnite ka podu, a drugu preko glave ka plafonu. U tom položaju ostanite dvadesetak sekundi, pa promenite stranu, to jest’, ako ste levu istezali ka podu, sada istežite desnu i obrnuto. Vežbu ponovite dva do tri puta za svaku stranu.

Vodite računa o ishrani

Pored primenjivanja gore pomenutih i opisanih vežbi, obratite pažnju takođe i na ishranu. Ne treba se oko toga previše opterećivati samo jednostavno treba povesti računa oko toga kad, šta i koliko se jede.

Obratite pažnju da uvek doručkujete i da ono što pojedete bude što kaloričnije, a opet lagano, jer ne želite sigurno da dan započnete sa stomačnim problemima. Za ručak sebe možete počastiti nekom vrstom mesa ili ribe, a između obroka trudite se da isključivo jedete voće.

Za razliku od doručka večera treba biti što niskokaloričnija i nikako je ne treba konzumirati neposredno pred odlazak na spavanje već nekoliko sati pre toga, da bi želudac stigao da svari uneseni obrok. Uglavnom se za večeru preporučuje bareno povrće ili neka salata, ali vi izaberite šta vama odgovara samo obratite na kalorije. Ukoliko ogladnite tokom noći pojedite neko voće kao i tokom dana između obroka.