You are here: Home » Blog » Koloidna srebrna voda – lekovita svojstva, upotreba i iskustva

Koloidna srebrna voda – lekovita svojstva, upotreba i iskustva

Koloidna srebrna voda već 30 godina unazad pravi je hit u svetu, a svoju namenu pronalazi kako u prevenciji, tako i u terapiji brojnih bolesti organizma, pre svega virusnih i bakterijskih, ali i onih gljivične prirode. Od nedavno, ovaj preparat koristi se i na našem tržištu, odobren od strane medicinskih i imunoloških stručnjaka.

Pre nego što se upoznamo sa koloidnom srebrnom vodom, kao i sa mnogim drugim preparatima u čijoj osnovi se ona nalazi, moramo reći par reči o tome šta zapravo predstavlja koloidno srebro.

Koloidna srebrna voda - lekovita svojstva, upotreba i iskustva

Koloidno srebro

Srebro se u okviru svojih pozitivnih (Ag+) jona nalazi prisutno u svačijem organizmu, gde je zaduženo, tj ima ulogu u održavanju homeostaze u mnogim procesima koji se dešavaju u svim ćelijama i tkivima organizma, pa je samim tim zaduženo i za održavanje homeostaze organizma uopšte.

Kako su sve telesne tečnosti u ljudskom telu u koloidnom stanju, tako će telo najbolje i najefikasnije i prihvatiti supstance koje mu se u istom tom stanju i unose. Upravo zbog toga je najbolji način unosa ovih pozitivnih jona srebra (Ag+), unos u stanju koloida. Ova tečnost sadrži veoma male čestice srebra, koje se u njoj, a samim tim i u organizmu, ravnomerno raspoređuju, ne talože se i ne podležu uticaju gravitacije, a veoma lako se iz istog i izlučuju.

Kako deluje koloidna srebrna voda?

Većina drugih lekovitih supstanci koje se koriste u medicini jesu u obliku kristala, te se tako moraju dodatno razgrađivati kako bi postigle svoje dejstvo, pri čemu one mogu uništavati, pored patogene, i normalnu bakterijsku floru organizma. To nije slučaj sa koloidnom srebrnom vodom za koju se smatra da ima svojstvo da uništi i preko 650 patogenih vrsta mikroorganizama.

Naučno je potvrđeno da koloidna srebrna voda ubija i najrezistentnije oblike mikroorganizama. Tako je pokazano da ni jedna vrsta patogenog mikroorganizma, bilo da su u pitanju virusi ili bakterije (čak i one najrezistentnije Stafilokoke, Pseudomonas, ali i spore Antraksa) i gljivice, ne mogu u laboratorijskim uslovima preživeti duže od 6 minuta kada im se doda ova lekovita tečnost.

Smatra se da joni srebra ispoljavaju svoje dejstvo unutar patogenih mikroorganizama, upravo zbog svoje sposobnosti da prođu kroz njihovu ćelijsku membranu i da na taj način, u njihovoj unutrašnjosti, aktivacijom takozvanih kataboličkih procesa, unište patogene mikroorganizme. Zbog toga je bitna i njihova veličina od svega 0,001 mikrona u prečniku, koja im omogućava lak transport kroz membranu mikroorganizama.

Svrha upotrebe koloidne srebrne vode

Koloidna srebrna voda ima svoju višestruku pozitivnu namenu za vaš organizam. Pre svega ona štiti od mnoštva patogenih mikroorganizama koji nas svakodnevno okružuju, bilo da su u pitanju virusi, bakterije ili gljivice.

Ona je, dakle, idealna za preveniranje infekcija respiratornog sistema bilo koje vrste, a pre svega gripa, ali i drugih štetnosti koje mogu zahvatiti vaše telo. Ona će omogućiti postizanje konstantnog balansa vašeg organizma, ali će vam pomoći i u regulaciji vaše telesne mase. Naravno, pored prevencije, mnogi korisnici je upotrebljavaju upravo i kao terapiju gore navedenih bolesti i stanja.

Primetićete da su vam, nakon redovne konzumacije ovog preparata (najmanje 2 puta dnevno), zubi postali belji, da vam je dah svežiji, pojava karijesa ređa, da vam je imuni sistem jači, a pojava, pre svega respiratornih bolesti, ređa. Smatra se i da ima pozitivnog uticaja i na regulaciju krvne slike kao i nivoa šećera u krvi.

Kao izuzetan antiseptik, koloidno srebro može se koristiti i u vidu spreja, raspršivača za kožu. Ti takozvani Silver sprejevi neutrališu ph vaše kože, štite je i čiste od štetnih bakterija i drugih mikroorganizama. Preporučuju se i kod rana i opekotina, kod bilo kakvih infekcija kože od psorijaze, bradavica preko čireva do herpetičnih lezija.

Sprej se može nanositi takođe i kod neprijatnih mirisa nogu, na lice izmenjeno aknama, u borbi protiv seboreje i peruti, za smanjenje opadanja i brži rast vaše kose..

Koloidna voda može se koristiti i u vidu kapi za uši i oči, a verovali ili ne, možete je davati i svojim ljubimcima. Postoje čak i sprejevi za održavanje vaših klima uređaja spravljeni na bazi srebrne vode.

Takođe, kao noviteti pojavile su se i kreme, losioni, ulja i mleka za negu, zaštitu i terapiju oboljenja vaše kože, kao i za negu intimne regije tela.

Kako se koristi koloidna srebrna voda?

Koloidna srebrna voda, kako smo već i naveli, može se koristiti u preventivi, ali i u terapiji mnogih imunoloških problema sa kojima se suočava vaš organizam.

Pokazano je da se najbolji rezultati u preveniranju bolesti postižu ukoliko se ovaj preparat koristi svakodnevno, u količini od 40ml – 60ml i to na sledeći način: plastičnom kašičicom (jer ukoliko koristite metalnu ona će ubrzo primiti jone srebra i postati posrebrena, ali ćete vi tako biti uskraćeni za znatan broj aktivnih Ag+ jona) 3-4 puta na dan staviti tečnost ispod jezika na 5 sekundi, a potom još oko 10 sekundi mućkati u ustima i grlu, a zatim progutati.

U slučaju oboljenja, tj postojanja infekcije piju se veće količine koloidne srebrne vode i to od 80ml – 150 ml na dan (3 kašike na 2h). Za uzimanje per os preporučuje se koloidna voda sa oko 5 ppm (parts per million) čestica. Za spoljnu upotrebu koncentracije mogu biti i veće.

Na kožu se ovaj preparat kod gore pomenutih indikacija nanosi u vidu spreja, krema, mleka ili ulja. Maže se, prska ili se pak previja uz pomoć navlaženog zavoja direktno na mesto lezije, makar 3 puta na dan. Takođe, redovnom upotrebom krema, mleka ili ulja za negu vašeg tela, preveniraćete, ublažiti ili zalečiti ili makar usporiti proces napredovanja bolesti ili ozleda na vašoj koži.

Ono što je veoma bitno za znati je, da je mnogo bitno redovno, tj svakodnevno unositi ovaj preparat, pa makar i dva puta dnevno, kako bi se koncentracija Ag+ jona održavala konstantnom u organizmu i na taj način obezbedila homeostaza i omogućilo pre svega preveniranje mnogih infektivnih bolesti.

Da li je koloidna srebrna voda štetna po zdravlje ljudi?

Mnoga ispitivanja koja su obuhvatala proučavanje koloidne srebrne vode i njen značaj za zdravlje ljudi potvrdila su da je ovaj preparat potpuno bezbedan za višestruku i široku upotrebu. Kako su čestice srebra veoma sitne a nalaze se u okviru  koloidng rastvora, one se neće taložiti i nagomilavati u našem organizmu, već će se veoma lako iz njega izbaciti i eliminisati. Srebro u ovom obliku nije toksično i ne izaziva alergije niti oštećuje organe.

Preporuku za upotrebu koloidne srebrne vode dala je čak i Svetska Zdravstvena Organizacija, proglasivši je potpuno bezbednom za upotrebu.

U retkim situacijama može doći do pojave nus-efekata kod upotrebe ovog preparata u vidu prevencije bolesti, i to do takozvanog “Herkshajmerovog efekta”, odnosno simptoma sličnih gripu, i to nakon samo par dana upotrebe. Takođe, do ovih simptoma može doći i kod upotrebe koloidne srebrne vode u terapiji raznih bolesti, ali sve se to ubrzo rešava ispijanjem nekoliko čaša dnevno destilovane vode u toku par dana, i to je, smatra se, samo dokaz da koloidna srebrna voda odrađuje svoj deo posla.

Iskustva korisnika koloidne srebrne vode

Iz dana u dan broj korisnika ovog preparata sve je veći, pre svega zbog mnoštva pozitivnih iskustava u primeni koloidnog srebra. Sve veći je i broj pozitivnih komentara koje ovaj proizvod dobija. Korisnici ga toplo preporučuju u terapiji cističnih akni, ali i drugih promena na koži kakve su keratoze nastale kao posledica izlaganja sunčevim zracima ili pak solarijumu.

Pozitivna su iskustva i kod pacijenata koji ovim preparatom leče upale desni, ali i upale uha i sinusa. Pojedini je koriste i za ispiranje oka kao zamenu za bornu kiselinu ili kakvu drugu tečnost. Takođe, pozitivna iskustva kreću se i u smeru regulacije nivoa šećera u krvi, i to do sjajnih rezultata. Umnogome se koloidna srebrna voda koristi i u preveniranju i terapiji visokog krvnog pritiska, pri čemu daje, kako korisnici kažu, odlične rezultate.

Oni koji vode borbu sa teškom bolesti kakva je multipla skleroza, navode da im je srebrna voda pomogla da makar u izvesnoj meri ublaže napredak svojih simptoma. Navode da su stabilniji i da se mnogo bolje osećaju posle samo 15 dana upotrebe ovog nadasve lekovitog preparata.

Mnogim korisnicima koloidna srebrna voda je pomogla i u zarastanju rana, a kako navode uklonila im je i neprijatan zadah iz usta, pomogla u borbi protiv stafilokoka, bradavica ali i smanjenog apetita i opstipacije.

Upotrebom ovog preparata potrošači navode da su izbacili čak i kamen i pesak iz mokraćnih puteva, da su regulisali opadanje kose, probleme sa varenjem, ali i jake viroze praćene visokim temperaturama.

Stariji potrošači preporučuju primenu koloidne srebrne vode kao preventivu od nastanka gripa, osobito ako se radi o osobama obolelim od visokog krvnog pritiska, angine pectoris ili kakvih drugih srčanih smetnji.

Veliku šansu da pokaže svoje moći ovom preparatu daju čak i osobe koje boluju od težih formi bolesti kakve su razne vrste hepatitisa kao i karcinoma.

Zaključak

Iz svega gore navedenog, možemo zaključiti da je ovaj preparat čudesno lekovit, ali i izuzetno efikasan u preventivi mnogih bolesti, zatim da je broj negativnih utisaka veoma mali ili čak i da ne postoji, jer na njih nismo ni naišli, kao i da su nus-pojave zanemarljive.

Cene ovih preparata kreću se u apotekama i bolje snabdevenim drogerijama od 500 dinara pa i do preko 1000 dinara, u zavisnosti od proizvođača, mililitraže i vrste proizvoda (da li je u pitanju sprej, voda ili pak krema).

U svakom slučaju, ukoliko ste rešeni da na duže staze otpočnete konzumaciju ovog preparata i da baš njega koristite za preveniranje i terapiju brojnih bolesti, preporučujemo vam da se za sve informacije obratitie vašem odabranom lekaru.