You are here: Home » Blog » Kupus dijeta – jelovnik, recepti, iskustva i rezultati

Kupus dijeta – jelovnik, recepti, iskustva i rezultati

Kupus dijeta se temelji na čorbi od kupusa koja topi masti i sadrži zanemarljivi broj kalorija. Što više čorbe jedete više kilograma bi trebalo da izgubite.

To ljudima omogućava da svakoga dana jedu koliko god čorbe od kupusa žele, što bi trebalo da bude primamljivo.

Uostalom, ljudi vole da čuju da mogu da jedu neograničene količine hrane, a da pritom brzo gube kilograme.

Ova dijeta se oslanja na to da se jedu čudne i bizarne kombinacije hrane koje vas skoro primoravaju da gladujete svaki dan.

Dozvoljeno je da se konzumiraju voda i čorba od kupusa u neograničenim količinama uz veoma ograničen izbor drugih namirnica.

kupus corba dijeta iskustva recepti i rezultati

Veruje se da je ova dijeta osmišljena u bolnicama, ali do sada nije ustanovljeno da potiče iz medicinskih ustanova.
Dokazano je da je ova dijeta efikasna za privremeni gubitak nekoliko kilograma. Međutim, ovo nije neki dugotrajan nutritivni plan.

Kao i kod svih drugih dijeta, potrebno je da budete oprezni i da se obratite vašem doktoru ako imate bilo kakve zdravstvene probleme.

Sedmodnevna dijeta: plan ishrane kupus dijete

Jedite koliko god kupus čorbe želite i za sedam dana možete da izgubite od 4 do 7 kg. Recept za ovu dijetu varira, ali uključuje brojno niskokalorčno povrće kao što je kupus, crni luk i paradajz, aromatizovano bujonom, čorbom od crnog luka ili sokom od paradajza. Svaki od sedam dana trajanja programa ima određene namirnice koje moraju da se jedu, uključujući krompir, voćni sok, dosta povrća, a jedan dan se jede i govedina.

Prvi dan:

• Jedite samo voće, koje god voće želite osim banane.
• Pijte nezaslađeni čaj, crnu kafu, sok od brusnice i vodu.
• Jedite koliko god želite čorbe.

Drugi dan:

Sve što želite – sveže, sirovo ili kuvano povrće po vašem izboru. Izbegavajte boraniju, grašak i kukuruz šećerac. Nagradite sebe velikim pečenim krompirom sa maslacem za večeru. Jedite koliko god čorbe želite, ali tog dana nemojte jesti voće.

Treći dan:

Kombinujte prvi i drugi dan, jedite koliko god voća, povrća i čorbe želite, ali nemojte jesti pečeni krompir.

Četvrti dan:

Jedite čak 8 banana i pijte onoliko čaša obranog mleka koliko god želite ovog dana, zajedno sa čorbom. Ovaj dan bi trebalo da umanji vašu želju za slatkišima.

Peti dan:

Možete uzeti 300-500 g govedine i do 6 svežih paradajza. Pijte najmanje 6 do 8 čaša vode ovoga dana da biste isprali mokraćnu kiselinu iz tela. Pojedite čorbu bar jednom u toku dana. Možete jesti pečenu piletinu (bez kožice) umesto govedine. Ako volite, možete zameniti govedinu pečenom ribom.

Šesti dan:

Danas jedite govedinu i povrće. Možete čak pojesti dva ili tri odreska govedine ako želite, sa svežim povrćem ili salatom. BEZ PEČENOG KROMPIRA. Jedite čorbu barem jednom u toku dana.

Sedmi dan:

Jedite šta god želite od integralnog pirinča, nezaslađenih voćnih sokova i povrća. Jedite čorbu bar jednom u toku dana. Bez hleba, alkohola i gaziranih pića. Nemojte čak piti ni dijetalna gazirana pića.

Napomena:

Nijedna dijeta pa ni ova nije magična i ne može napraviti čuda ukolio se ne pridržavate nekih osnovnih pravila i nemate čvrstu volju i čvrstu odluku da ćete smršati.

Kada imate čvrstu volju i nepokolebljivo ste odlučili da ćete smršati onda vam ništa ne može stajati na putu i ništa vas u tome ne može sprečiti.

Pored držanja dijete, poželjno pa skoro i obavezno da imate fizičku aktivnost da bi ubrzali proces gubitka suvišnih kilograma i da bi se videli mnogo bolji rezultati.