You are here: Home » Blog » Ledeni čaj recept

Ledeni čaj recept

Poslednjih godina, konzumiranje ledenih čajeva postaje sve zastupljenije. Razloga za to je više. Kao prvo, ledeni čajevi imaju izuzetno dopadljive i blage voćne ukuse, savršeno osvežavaju i hidriraju organizam, a uz to i sadrže i zdrave i korisne elemente koji su sadržani u njihovim sastojcima.

Kroz sadržaj ovog teksta, pomoći ćemo vam u tome da sami napravite svoj ledeni čaj.

Kako napraviti ledeni čaj?

Za pripremu ledenog čaja po našem receptu, potrebno vam je:

– Jedan litar vode,
– Tri filter kesice zelenog čaja,
– Jedna filter kesica čaja od nane,
– Sok od tri sveže isceđene narandze,
– Sok od jednog sveže isceđenog limuna,
– Četiri ravne supene kašike šećera (preporučujemo smeđi šećer, ali možete bez problema koristiti i beli).

ledeni caj recept

Po potrebi i po želji, navedene i predložene količine sastojaka možete duplirati ili prepoloviti. Takođe, ukoliko to želite, možete koristiti manje ili više šećera.

Način pripreme:

Jedan litar vode, prokuvati gotovo do ključanja. Pre nego što voda proključa, pomeriti je sa šporeta i dodati u nju tri filter kesice zelenog čaja i jednu filter kesicu čaja od nane. Sve to, potrebno je da odstoji u poklopljenoj posudi oko pola sata.

Nakon pola sata, procediti sadržaj i preliti ga u stakleni bokal ili flašu. U to dodati sok od tri sveže isceđene narandze, sok od jednog sveže isceđenog limuna i četiri ravne supene kašike šećera.

Sve to dobro promešati i staviti u frižider. Piti nakon bar sat vremena, kada se ledeni čaj dobro ohladi.

Kako bi ste pojačali osvežavajući efekat ledenog čaja, u svaku čašu pre posluživanja dodajte nekoliko kocki leda i kolut limuna ili narandze.

Takođe, ukoliko želite dodatno da poradite na uživanju u ispijanju ledenog čaja, u njega možete dodati i nekoliko svežih listova nane.

Ukoliko želite da dobijete intezivniji ukus ledenog čaja, u njega možete dodati i komade seckanog voća koje je inače korišćeno za pripremu čaja.