You are here: Home » Zdrava hrana i napici » Najbolje “gorivo” za dobar trening

Najbolje “gorivo” za dobar trening

Kako bi vaša tjelovježba imala bolje rezultate , iznimno je važno i što odlučite pojesti prije i poslije treninga. Mnogi stručnjaci složit će se da 70 posto uspjeha u fitnessu ovisi o načinu prehrane.

Idealno bi bilo obrok uzeti oko sat do dva prije treninga, naravno ovo ovisi o brzini vašeg metabolizma pa će tako oni s brzim metabolizmom obrok uzeti oko jedan sat prije treninga.

Prije treninga idealna bi bila hrana s niskim glikemijskim indeksom, koja će osigurati opskrbu mišica energijom duže vrijeme.

Upravo zato, zobene pahuljice idealno su “gorivo” koje vam je potrebno da dobijete maksimum od svog treninga.Dati će vam dovoljno energije koja je potrebna za zahtjevan trening kojim će te izgraditi svoje mišice.

Zobene pahuljice slobodno možete obogatit suhim voćem ili sličnom namirnicom koja će vam dati  veću dozu energije. Uz to, držat će vas hidratiziranima gotovo čitav trening.

Za vidljive rezultate, dovoljna će biti i samo jedna šalica zobenih pahuljica.Naravno količine su individualne i ovise i o vašoj tjelesnoj masi a i o vrsti treninga koji vršite.

Zobene pahuljice bogate su vitaminom B koji pomaze pretvoriti ugljikohidrate u energiju.

Isto tako, bogate su i vlaknima (ali ne toliko da bi uzrokovale nadutost) pa ih možemo smatrati idealnim obrokom za ovu priliku.

Zobene pahuljice mogu se pronaći u raznim receptima, od doručka do večere, pa će vam ih tako biti lako ukomponirati u svoj jelovnik bez obzira na dio dana u kojem vježbate.

Radi li se o jutarnjim satima, možete pomiješati zobene pahuljice s jogurtom i voćem  za doručak.Ukoliko niste ljubitelj voća, isprobajte kombinaciju s mlijekom i medom kao sladilom. Opcije su mnogobrojne.

Ako trebate hranu nositi negdje sa sobom , zobene pahuljice idealne su za izradu zdravih keksiju koji se lako spremaju i mogu stajati duže vrijeme.

Stoga,prije sljedećeg treninga ,ne zaboravite preskočiti zobene pahuljice!