You are here: Home » Blog » Najbolje prirodne maske protiv bora

Najbolje prirodne maske protiv bora

Ponekad zaista predstavlja problem pronaći odgovarajuću kremu protiv bora. Ponekad, čak i ako pri ruci imate najskuplju kremu protiv bora, može se dogoditi da ne budete zadovoljni njenim delovanjem na vašu kožu. Možda vam je koža jednostavno osetljiva na neki od sastojaka takve kreme ili krema uopšte ne odgovara vašem tipu kože.

Ukoliko ste prepoznali istinu u navedenim tvrdnjama, predlažemo vam da bar na neko vreme zaboravite na kupovinu kreme i da rešenje u borbi protiv bora potražite u prirodnim maskama protiv bora.

Najbolje prirodne maske protiv bora

Kako doći do prirodnih maski protiv bora?

Do prirodnih maski protiv bora, možete doći na najjednostavniji mogući način, možete ih sami napraviti. Kako bi ste bili uspešni u tome, potrebno je samo da budete upoznati sa odgovarajućim recepturama, koje ćemo kroz sadržaj ovog teksta podeliti sa vama.

Prirodna maska protiv bora – receptura 1:

Za pripremu ove maske, potrebno vam je:

– Dve supene kašike svežeg rendanog kupusa,
– Dvesta mililitara mleka,
– Jedna kafena kašičica eteričnog ulja od koštica grožđa,
– Jedno jaje.

Način pripreme i korišćenja maske:

Najpre u dvesta mililitara mleka, na blagoj temperaturi skuvajte dve supene kašike rendanog kupusa. Za vreme kuvanja, povremeno mešajte sadržaj kako bi ste pospešili sjedinjavanje ova dva sastojka. Kuvanje treba da traje sve dok struktura kupusa ne postane kašasta. Kada ste završili sa kuvanjem, sačekajte da se mešavina kupusa i mleka ohladi. U ohlađenu mešavinu dodajte jedno umućeno jaje i jednu kafenu kašičicu eteričnog ulja od koštica grožđa. Sve to dobro sjedinite mešanjem i nanesite na očišćenu i suvu kožu lica, vrata i ukoliko želite i kožu dekoltea. Sačekajte da maska deluje dvadeset minuta, a zatim kožu temeljno isperite prvo toplom, a zatim hladnom vodom.

Prirodna maska protiv bora – receptura 2:

Za pripremu ove maske potrebno vam je:

– Jedna šaka očišćenih semenki bundeve,
– Jedna supena kašika pavlake,
– Nekoliko kapi eteričnog ulja lavande.

Način pripreme i korišćenja maske:

Prvo očišćene semenke bundeve dobro usitnite i izgnječite u avanu. Zatim, to pomešajte i sa ostala dva sastojka. Dobijenu mešavinu, namažite na očišćenu i suvu kožu i sačekajte da maska deluje oko dvadeset minuta. Nakon tog vremena, temeljno isperite kožu toplom, a zatim hladnom vodom.

Prirodna maska protiv bora – receptura 3:

Za pripremu ove maske, potrebno vam je:

– Jedna šaka svežeg graška,
– Jedna šaka svežeg brokolija,
– Sok od jedne manje ili od polovine veće pomorandze.

Način pripreme i korišćenja maske:

Svež grašak i svež brokoli, najpre skuvajte. Skuvano povrće procedite i ispasirajte. U to dodajte sok od pomorandze. Mešanjem sve dobro sjedinitei namažite na očišćenu i suvu kožu. Sačekajte da maska deluje oko dvadeset minuta, a zatim kožu isperite najpre toplom, pa zatim hladnom vodom.

Napomena:

Tretman bilo kojom od navedenih maski, možete ponavljati koliko god često to želite. Naša preporuka je dva do tri puta nedeljno i to naizmenično, recimo prvu, pa drugu, pa treću vrstu maske.