You are here: Home » Biljni čajevi » Opada vam kosa? Ne brinite, pronašli smo rješenje.

Opada vam kosa? Ne brinite, pronašli smo rješenje.

Finasterid – superheroj koji zaustavlja gubitak kose i potiče njezin rast

Kosa je važan dio identiteta svakog muškarca, a frizura dio njegove osobnosti. No početak gubitka kose ne mora značiti da je situacija bezizgledna.

Dobra je vijest da se gubitak kose zbog muške alopecije gotovo uvijek može liječiti. Zapravo, ako brzo reagirate, često je moguće spriječiti daljnji gubitak kose, može vam čak ponovno izrasti dio ili sva kosa na područjima vlasišta gdje se prorijedila.

Jedan od najučinkovitijih dostupnih tretmana za gubitak kose jest uporaba preparata finasterida, lijeka koji smanjuje proizvodnju dihidrotestosterona ili DHT-a u vašem tijelu.

Finasterid se koristi za liječenje muškaraca s benignom hiperplazijom prostate (BPH), no jeste li znali da je učinkovit i kod problema s gubitkom kose kod muškaraca? Androgena alopecija učestali je problem s kojim se susreću muškarci. Djelovanje finasterida je učinkovito, rezultati su vidljivi, a najbolja stvar od svega jest što povećava broj dlačica na tjemenu, no neće povećati količinu dlaka na tijelu. 

Ako se pravilno koristi, finasterid vam može povratiti prirodni izgled, bez troškova transplantacije ili drugih skupih i neugodnih tretmana. Pročitajte više o finasteridu.

Gubite kosu? Spriječite ćelavost na vrijeme uz minoxidil

Gotovo četvrtina muškaraca počne ćelaviti čak i prje nego napune 30 godina, pa ako ste jedan od njih vjerujemo da vam nije lako i da ste zabrinuti. Međutim, stanje u kojem ste trenutno ne mora biti toliko loše kao što mislite.

Česta je zabluda da je gubitak kose isto što i ćelavost. Ćelavost kod muškaraca je rezultat genetike, dok na gubitak kose mogu djelovati razni drugi čimbenici.

Moguće je i da imate alopeciju, stanje u kojem se vlasi kose gube neravnomjerno, a koja može rezultirati čak i ekstremnom situacijom u kojoj možete izgubiti svu dlaku na tijelu. Ne treba je zamijeniti s ćelavosti kod koje se kosa gubi na određenim područjima poput područja oko sljepoočnica i na tjemenu glave.

Neminovno je da velik broj muškaraca oćelavi, no zašto bi se to dogodilo ako se može spriječiti na vrijeme?

Znate i sami da su nerijetko najbolje stvari otkrivene sasvim slučajno, pa je tako svjetlo dana ugledao i minoxidil. Djelovanje minoxidila otkriveno je slučajno tijekom liječenja visokog krvnog tlaka kad su je uočeno da prokrvljuje vlasište i utječe na ponovan rast kose.

Djelovanje minoxidila potvrđeno je kliničkim istraživanjima i utvrđeno je ne samo da usporava opadanje kose nego i potiče njezin ponovan rast i u muškaraca i u žena kada je riječ o androgenoj alopeciji, stanju u kojem muški spolni hormoni, koji su prisutni i u žena, negativno utječu na vitalnost folikula. Ovo je najčešći oblik progresivnog gubitka kose koji pogađa oko polovice muškaraca starijih od 50 godina.

Riješite problem na vrijeme i doznajte više o minoxidilu.

Izvor slike:
ruigsantos / Shutterstock.com