You are here: Home » Blog » Pojas za mršavljenje – vrste, efikasnost i iskustva

Pojas za mršavljenje – vrste, efikasnost i iskustva

Pojasi za mršavljenje su sve popularniji dodatak svakodnevnom vežbanju i držanju dijeta. Postoje različiti pojasevi, mogu se kupiti ili samostalno napraviti, neki zahtevaju vežbanje, a neki čak ni to. Daćemo vam pregled nekoliko mogućih varijanti pojaseva za mršavljenje.

Ono što je svim pojasevima zajedničko je to da mogu da se koriste prilikom vežbanja, šetnje, rada po kući; da se ne vide ispod majice; da rade na principu saune, stimulišući metabolizam i znojenje.

Mnogi se danas odlučuju da isprobaju pojam za mršavljenje umesto tretmana abdominoplastike ili liposukcije koji su uglavnom nešto skuplje rešenje, ali često i dosta efikasnije.

Pojas za mršavljenje - vrste, efikasnost i iskustva

Pojas za mršavljenje – neoprena guma i neotexa

Ova vrsta pojasa, napravljena od neoprene gume, ima za cilj da održava i zadržava toplotu u predelu pojasa, kukova i struka. Prilikom treninga sa pojasom od neoprene gume, povećava se potrošnja kalorija. Efekat saune tj. preznojavanja, dovodi do ubrzavanja metabolizma, čime se povećava potrošnja kalorija, a samim tim i mršavljenje. Neoprena guma se koristi za pravljenje ronilačkih odela, tako da nema bojazni da koža neće disati ili da će biti uparena. Neki od pojaseva koji su napravljeni od neoprena su ojačani u predelu kičme, pa samim tim pogoduju držanju tela, što češće koriste osobe koje imaju probleme sa kičmom. Ovi pojasevi mogu da se prilagode svakoj osobi, jer širinu prilagođavate uz pomoć čičak trake.

Neki pojasevi, koje korisnici smatraju udobnijim, nemaju čičak traku, ali su dovoljno rastegljivi i uglavnom ih prave u različitim veličinama. Pojas od neoprena uglavnom ima tri sloja, sloj koji prijanja uz kožu, zatim srednji sloj koji sadrži apsorbujući materijal i spoljašnji sloj koji omogućava brzo sušenje i čini telo suvim sve vreme.

Napomena: Pojas može da se pere u veš mašini, ali ne na centrifugi i bez korišćenja izbeljivača za veš. Takođe, ne treba ga peglati, niti nositi na hemijsko čišćenje.

Pojas za mršavljenje na struju

Pojasevi za mršavljenje mogu raditi i na struju. Takvi pojasevi imaju ugrađen regulator za toplotu. Regulisanje toplote, čini stimulisanje mišića. Na samom regulatoru ima veliki broj različitih programa i na desetine nivoa jačine. Može se nositi ispod garderobe, i za razliku od drugih pojaseva, efektan je i u stanju mirovanja. Ova vrsta pojasa ima efekat ubrzane saune, pa pospešuje topljenje masnih naslaga, ubrzava znojenje i detoksikaciju organizma. Prednost električnih pojaseva je u tome što deluju na išijas i slične kičmene bolove. Preporučljivi su i ženama i muškarcima.

Treba imati u vidu da su proizvodi ovog tipa na tržištu raznoliki. Ima veoma loših kopija, ali i veoma kvalitetnih originala. Neki su univerzalni, neki se prave po veličinama, nekima baterija traje duže, a nekima kraće. Razlike u ceni su uglavnom u skladu sa razlikama u kvalitetu proizvoda, pa se savetuje da se dobro provere sve vrste električnih pojaseva na tržištu, pre konačne kupovine. Ukoliko ne vežbate, i tada možete nositi pojas na struju. Korisnici kažu da su mršavili od samo 60 minuta dnevnog nošenja pojasa. Tehnologija pojasa je takva da veoma brzo može izazvati kontrakcije mišića i poboljšanu cirkulaciju.

Takođe, savetuje se obavezno mazanje gela na bazi vode na struk i stomak, pre stavljanja pojasa. Dnevno možete koristiti pojas i do 3 puta, a najefektnije je da to činite nakon obroka.

Trake za mršavljenje

Trake za mršavljenje možete nositi bilo kada u okviru od 24 sata, čak i za vreme spavanja. One su sastavljene od biljnih sastojaka: mente, smole, prirodnih minerala, phyntocida, esencijalnih ulja i nošenje ovih traka utiče na smanjenje apetita, kontrolu metabolizma i sagorevanje masti. Jedna traka se nosi 3 sata i lepi se direktno na stomak. Povremeno možete osetiti blagi svrab, ali to je samo deo uspešnog tretmana. Kupovina ovih traka je moguća po pakovanju, a jedno pakovanje sadrži 30 traka.

Homemade pojas za mršavljenje – folija

Pojas za mršavljenje može da se napravi u kućnim uslovima i baš ova vrsta pojasa je najčešće korišćena. Može se nositi prilikom vežbanja, ali i prilikom mirovanja, ukoliko se koristi udruženo sa nekom maskom za telo. Dakle, umotajte se u providnu foliji nekoliko puta, i dopustite da se koža, tokom vežbanja, znoji više nego bez pojasa. Više znojenja, dovešće do bržeg topljenja masnih naslaga.

Takođe, za učinkovitije efekte, savetuju se maske koje se nanose na struk  i stomak, pre stavljanja folije. Prva takva maska je maska od gline pomešane sa vodom i zagrejana na nižoj temperaturi. Druga varijanta je da pomešate jedno žumance, med i dodate nekoliko kapi esencijalnog ulja. Nakon što nanesete masku na stomak, obmotajte se folijom  nekoliko puta i vežbajte. Med ima blagotvorno dejstvo na kožu, pa nema bojazni od osipa. Pojaseve ovog tipa nemojte nositi više od sat vremena dnevno, i ne više od 3 puta u toku jedne sedmice. Rezultati su pokazali da se toku jedne nedelje smože izgubiti od 2-3 kg.

Kontraindikacije

Kontraindikacije za nošenje svih vidova pojaseva za mršavljenje su slične – može doći do osipa na koži i upale jajnika (ukoliko se pojasevi koriste preterano često i ne prema uputstvima). Pojaseve za mršavljenje ne smeju koristiti trudnice, kardiovaskularni bolesnici, i osobe sa proširenim venama.

Gde kupiti i koja je cena?

Cena zaista može dosta varirati od vrste, proizvodjača, kvaliteta itd, pa je najbolje da ukoliko ste zainteresovani, da pogledate po internetu u većim online prodavnicama kako se kreću cene i koji tipovi su u prodajama.