You are here: Home » Blog » Recept za brži rast kose

Recept za brži rast kose

Usporen rast kose, nije tako retka pojava. Sa ovom pojavom, susreće se veliki broj osoba oba pola i u gotovo svim starosnim dobima.

Do usporenog rasta kose, može doći usled uticaja različitih faktora, kao što su: loša ishrana, oštećenost kose ili nedovoljna ili nepravilna briga o kosi. Ipak, najčešći uzrok usporenog rasta kose je nedovoljna prokrvljenost vlasišta.

Na svu sreću, postoji način da se sa ovakvim problemom ukoliko ga imate veoma lako i brzo izborite. Sve što je potrebno jeste da dva puta nedeljno koristite prirodno pakovanje za posticanje rasta kose.

Recept za brzi rast kose

Šta vam je potrebno da bi ste napravili prirodno pakovanje za podsticanje rasta kose?

Za pripremu ovog pakovanja, potrebno vam je:

– Jedna supena kašika maslinovog ulja,
– Pet do šest kapi eteričnog ulja žalfije,
– Pet do šest kapi eteričnog ulja kedra,
– Jedna supena kašika kisele pavlake.

Način pripreme pakovanja:

Sve sastojke jednostavno sjedinite tako da dobijete što kompaktniju kremastu mešavinu. Tako pripremljenu mešavinu, dva puta nedeljno, temeljno utrljajte na vlasište, nakon što ste prethodno oprali kosu.

Nakon nanošenja pakovanja, sačekajte da ono deluje oko petnaest do dvadeset minuta, a zatim kosu temeljno isperite, još jednom je operite koristeći jako malu količinu šampona, tretirajte je regeneratorom i oblikujte.

Na koji način ovo pakovanje deluje?

Ricinusovo ulje, kao i eterično ulje žalfije i eterično ulje kedra, sadrže biljne elemente koji prokrvljuju vlasište i podstiču brži rast kose.

Pavlaka sadrži brojne proteine i minerale, koji hrane vlasište i samim tim dodatno povećavaju njegovu prokrvljenost i ubrzavaju rast kose.

Već nakon par nedelja redovnog korišćenja ovog pakovanja, primetićete da vam kosa brže raste. Uz to, vlasi će vam postati čvršće i zdravije.

Preporučeni period za korišćenje ovog pakovanja, nije jasno definisan i zavisi isključivo od toga koliko ćete brzo uočiti rezultate. Kod nekih osoba, dovoljno je tri nedelje korišćenja ovog pakovanja, dok je kod drugih osoba potreban nešto duži vremenski period, od recimo mesec ipo dana ili dva meseca.

Ukoliko se recimo dogodi da vam u određenom trenutku pri ruci ne budu eterična ulja kedra i žalfije, kao alternativnu zamenu možete koristiti pekarski kvasac. Pekarski kvasac takođe ima osobinu da stimuliše rast kose, ali i da povećava njenu gustinu.

U slučaju da se odlučite za upotrebu pekarskog kvasca, jedan mali komadić izmrvite i rastvorite u ricinusovom ulju, a zatim u to dodajte i pavlaku, sve dobro sjedinite i upotrebite na isti način kao što je to predviđeno za pakovanje pripremljeno po prvobitno planiranoj recepturi.

Napomena: Ukoliko ovo ne pomogne, postoji danas i odlična metoda transplantacije kose, a spada u oblast estetske hirurgije i može vam rešiti problem opale kose na odredjenim delovima glave.