You are here: Home » Blog » Sapun od kozjeg mleka – upotreba za zdravlje i negu

Sapun od kozjeg mleka – upotreba za zdravlje i negu

U današnje vreme su jako popularni prirodni sapuni, a medju njima jedan od svakako najpopularnijih je sapun od kozjeg mleka. Više o njemu saznaćete u nastavku ovog teksta.

Ovaj sapun se pravi od čistog prirodnog kozjeg mleka a uz njega sa obično dodaju sastojci poput kokosovog i maslinovog ulja i slično.

Da li ste znali da ovaj sapun može mnogo toga dobro učiniti za vašu kožu i zdravlje? Hajde da saznamo malo više o njemu!

Odličan je za dubinsko čišćenje kože

Sapun od kozjeg mleka je prirodan sapun koji u sebi ne sadrži nikakve štetne materije i hemikalije pa je kao takav pogodan za skoro svaku vrstu kože čak i za onu najosetljiviju.

Zahvaljujući mlečnoj kiselini iz kozjeg mleka, ovaj sapun je izuzetno efikasan za čišćenje kože od štetnih sastojaka i od izumrlih ćelija kože.

Ovaj sapun ne isušuje kožu, a u isto vreme je čisti i hidrira.

Sapun od kozjeg mleka neguje i hrani kožu

Pored čišćenja, glava prednost ovog prirodnog sapuna je nega i hranjenje kože. U sebi sadrži vrlo bitne vitamine i minerale poput vitamina A, C, D, E, vitamine B komplexa kao i minerale selen, cink, gvoždje i mnogi drugii bitni minerali.

Pored minerala i vitamina tu su i jako bitne aminokiseline kao i antioksidanti i zdrave masnoće.

Ovaj sapun brzo prodire kroz površinski sloj naše kože i jako brzo joj donosi hranljive sastojke i neguje je pa zato ne čudi što je jedan od najpopularnijih sapuna trenutno kod nas.

Sapun od kozjeg mleka

Ima anti-age efekat

Još jedna od prednosti ovog sapuna je što sprečava prerano starenje kože. Zahvaljujući antioksidantima, vitaminima i mineralima iz ovog sapuna, naša koža će duže ostati mlada i negovana.

Dobar je za akne

Zahvaljujući fenomenalnim antimikrobnim i antibakterijskim svojstvima, sapun od kozjeg mleka je za vrlo kratko vreme postao popularan i kod ljudi koji imaju problema sa bubuljicama jer je izuzetno efikasan i sprečavanju pojave novih i uklanjanju starih akni.

Smanjuje crvenilo i iritacije na koži

Pored svih benefita koje smo naveli iznad, ovaj sapun ima svojstvo i da vrlo brzo smanjuje iritacije na koži, upale i crvenila koji mogu nastati kao posledica mnogih spoljnih uticaja.

Zaključak

Ovo su samo neke od najbitnijih i najpoznatijih prednosti sapuna od kozjeg mleka za našu kožu i zdravlje, a on ima ih zaista na desetine. Generalno je pogodan za većinu tipova kože pa bi trebalo da ga isprobate ukoliko ste u mogućnosti. Vidite kako vaša koža reaguje na njega. U slučaju da se pojavi neko crvenilo ili svrab (što se retko dešava) odmah prestanite sa upotrebom i obratite se svom lekaru.

Gde kupiti ovaj sapun i koja je cena?

Sapun od kozjeg mleka ne može baš svuda da se nabavi, ali mi imamo sjajne vesti za vas jer ćete uskoro moći da ga nabavite po jako povoljnoj ceni preko našeg sajta. Dovoljno je samo da se prijavite na našu e-mail listu koju možete videti ispod ovog teksta i mi ćemo vas obavestiti čim se nadje u prodaji da dobijete specijalan popust!