You are here: Home » Zdrava hrana i napici » Acai bobice – odlične za zdravlje i mršavljenje

Acai bobice – odlične za zdravlje i mršavljenje

Postoje brojne zdrave bobice koje bi bile odličan dodatak vašoj ishrani. Acai bobice (acai berry) su jedne od najzdravijih bobica koje ćete ikada naći.

Acai su bobice koje se uglavnom nalaze u kišnim šumama Amazona. O ovom voću bogatom antioksidantima vekovima se pričalo kao o isceljujućem voću za jačanje imunog sistema i za davanje energije.

Istraživanja su pokazala da ove bobice bogate antioksidantima, koje su egzotični srodnik borovnice i brusnice, mogu da pomognu u prevenciji bolesti povezanih sa oksidativnim oštećenjima, a takođe imaju i mnoge druge zdravstvene koristi.

1. Zdravo srce

Istraživanje je pokazalo da su acai bobice, slično kao i crno vino, veoma bogate antocijaninom, vrstom biljnog antioksidanta koji se vezuje za smanjivanje nivoa holesterola u krvi.

Takođe, ove bobice su bogate biljnim sterolima koji obezbeđuju kardio-zaštitne prednosti za naše ćelije, tako što sprečavaju stvaranje krvnih ugrušaka, poboljšavaju sveukupnu cirkulaciju krvi i opuštaju krvne sudove.

2. Otpornost na štetne organizme

Naučnici sa Federalnog univerziteta u Rio de Žaneiru pokazali su da konzumiranje ekstrakta acai bobica može da pomogne u borbi protiv štetnih organizama. Međutim, u ovom slučaju bolje je koristiti ulje origana.

3. Pomažu u mršavljenju

Acai bobice mogu da pomognu ne samo kod gubljenja kilograma, već i kod održavanja zdrave težine. Jedno zanimljivo istraživanje sa Nacionalnog instituta za starenje utvrdilo je da su acai bobice imale sposobnost da smanje negativne efekte visokokalorične ishrane u laboratorijskim studijama rađenim na muvama.

4. Doprinose zdravlju kože

Danas mnogi moderni proizvodi za lepotu sadrže ulje acai bobica, zbog bogatog sadržaja antioksidanata u njemu. Štaviše, ulje acai bobica je odlična prirodna zamena za hemijski bazirane proizvode za negu kože koji mogu dugoročno oštetiti kožu.

Kada je u pitanju unutrašnja upotreba, ove bobice mogu vašoj koži da pruže zdraviji sjaj. U stvari, Brazilci su vekovima jeli acai bobice da bi lečili probleme na koži.

Acai bobice za mrsavljenje

5. Pomažu kod problema sa varenjem

Uzimanje acai bobica može da pomogne da naš probavni sistem ostane čist i da dobro funkcioniše. Ove bobice imaju moćna svojstva za detoksifikaciju u ljudskom telu i dobro su poznate kao tradicionalni izvor dijetetskih vlakana. Naravno, postoji još mnogo drugih namirnica bogatih vlaknima koje mogu isto tako da deluju, kao npr. mnoge druge vrste bobica.

6. Smanjuju iritaciju

Acai bobice sadrže svojstva koja mogu da spreče tipičnu iritaciju povezanu sa respiratornim problemima.

7. Poboljšavaju zdravlje ćelija

Na opštem nivou, antocijanini nađeni u acai bobicama imaju važnu ulogu u zaštiti našeg ćelijskog sistema i pomažu da ćelije ostanu jake u borbi protiv invazije slobodnih radikala.

8. Mogu da pomognu u borbi protiv raka

Acai bobice sadrže mnogo vitamina C i elagijske kiseline, kombinacije za jačanje imunog sistema koja dokazano sprečava razvoj kancera. Jedna studija objavljena u Časopisu za poljoprivredu i prehrambenu hemiju utvrdila je da polifenolna jedinjenja iz acai bobica smanjuju razmnožavanje ćelija raka za 56-86%.

Smatra se da fitohemikalije iz acai bobica mogu da zaustave proces karcinogeneze na molekularnom nivou, ubijajući ćelije tumora pre nego što se razmnože. Acai bobice nisu lek za rak; ali nadamo se da će dalja istraživanja ispitati njihove prednosti i moguću ulogu u borbi protiv raka.

9. Efekti protiv starenja

S obzirom da sadrže mnoge oblike biljnih fitohemikalija (antioksidanata), acai bobice mogu doprineti da se uspori ili preokrene tipičan proces starenja vezan za oksidativna oštećenja. U stvari, bobice su jedan od najbogatijih izvora antioksidanata na planeti, gde jedna bobica sadrži deset puta veću količinu antioksidanata od grožđa, i dva puta veću količinu od borovnica.

acai berry bobice iskustva i cena

10. Daju energiju

Zahvaljujući zdravstvenim koristima koje sadrži, uzimanje ekstrakta acai bobica može da poveća sveukupni nivo energije i izdržljivosti i može da pomogne u borbi protiv umora i iscrpljenosti. Kada god vam je potrebna energija, jednostavno pojedite šaku bobica i bićete spremni u bilo kom trenutku.

11. Poboljšavaju mentalne funkcije

Preliminarna istraživanja pokazuju da acai bobice mogu da spreče mentalni disbalans kod žena u menopauzi.

Saveti

Kupite organski proverene acai bobice. Ne samo da su bezbednije, nego je i bolji ukus. Ako ne možete da nađete acai bobice, drugi izvor antioksidanata su goji bobice.

Acai bobice – iskustva korisnika

Acai bobice se ne preporučuju ljudima sa visokim krvnim pritiskom. Oni koji su ga koristili tvrde da se osećaju dosta bolje generalno, imaju više energije, bolje pamćenje a često uspevaju i da smršaju od 3-5 kilograma za 10-15 dana.

Acai bobice – gde kupiti i koja je cena?

Ove fenomenarlne Acai berry bobice ćete uskoro moći da nabavite u našoj prodavnici zdravih proizvoda čim je otvorimo. Cena će biti vrlo povovoljna a dostava će se vršiti kako za Beograd i Novi Sad, tako i za područje cele Srbije.

Prijavite se na našu email listu ispod ovog teksta i obavestićemo Vas čim se nadju u prodaji.