You are here: Home » Blog » Allin šampon za kosu – prednosti i iskustva

Allin šampon za kosu – prednosti i iskustva

Možda ste i vi od svojih prijatelja ili poznanika čuli za Alline proizvode za kosu, ali ih nikada niste probali. Ukoliko imate problema sa opadanjem kose ili sa usporenim rastom kose, sa peruti ili sa masnom kosom, onda su Allin šampon i losion pravo rešenje za vas.

U ovom tekstu biće reči o Allinom šamponu za kosu, o njegovim prednostima, vrstama i o načinu upotrebe, a upoznaćemo vas i sa iskustvima onih koji su ga probali.

Prednosti

Allin šampon za kosu bazira se na potpuno prirodnim sastojcima koji su u narodnoj medicini poznati kao lekovi za jačanje korena kose i protiv opadanja kose. Pre svega, to su koren i list koprive, lavanda i beli luk. Dokazano je da kopriva i beli luk podstiču cirkulaciju na koži glave, a imaju i antibakterijsko dejstvo. Ulje lavande deluje umirujuće na ćelije kože glave. Velika prednost Allinih šampona jeste što ne sadrže štetne hemijske supstance koje mogu oštetiti kožu. Zato su ovi šamponi pogodni i za svakodnevnu upotrebu, mada je dovoljno koristiti ih 2-3 puta u toku nedelje.

Allin šampon za kosu – prednosti i iskustva

Još jedna prednost je ta što postoje tri vrste Allinog šampona, pa se možete opredeliti za jedan u zavisnosti od toga koji problem vas muči. Na tržištu se mogu naći crveni, žuti i zeleni Allin šampon. Crveni šampon je najpopularniji i omiljen naročito među ženskom populacijom, a koristi se najčešće u kombinaciji sa losionom. Ovaj šampon sprečava opadanje kose i pojavu peruti i ublažava svrab kose. Zatim, žuti Allin šampon ima efekat rashlađivanja i koristi se za svakodnevnu negu kose, dok je zeleni šampon najbolje rešenje ukoliko vas muči masna kosa i ukoliko imate seboreične naslage na koži glave.

Iskustva korisnika

Cena Allinog šampona je negde oko 450 dinara, a ovaj proizvod možete naći u Lilly-ju, DM-u ili u gotovo svim bolje snabdevenim apotekama. Većina korisnika se uglavnom opredeljuje za crveni šampon, jer sa njim se postižu najbolji efekti, naročito ukoliko se kombinuje sa losionom. Naime, preporučuje se da se uveče pred spavanje Allinim losionom istrlja cela površina korena dlake i da se ostavi da preko noći deluje. Ujutru je potrebno ovaj losion isprati crvenim šamponom. Šampon treba dobro utrljati u kosu i ostaviti da deluje 2-3 minuta i dva puta ponoviti šamponiranje. Smatra se da je kombinacija crvenog šampona i Allinog losiona najbolja terapija protiv opadanja kose, za jačanje korena dlake i za brži rast kose. Ovaj postupak treba ponavljati desetak puta, pri svakom pranju kose, a onda je poželjno napraviti pauzu u kojoj se neće koristiti losion, ali će se i dalje koristiti crveni šampon. Nakon pauze možete ponovo nastaviti sa tretmanom koji podrazumeva korišćenje Allinog šampona i losiona.

Treba znati da je Allin šampon dosta ređi od običnih šampona, pa se pri prvom šamponiranju javlja veoma malo pene. Miris šampona je dosta blaži nego miris losiona, jer sadrži manje belog luka. Šampon treba nanositi pre svega na koren kose i na teme, a nije potrebno posebno trljati krajeve kose. Preporučuje se da posle šamponiranja stavite masku za kosu ili balzam, jer Allin šampon ne sadrži sastojke koji olakšavaju raščešljavanje kose.

Iako je većina korisnika zadovoljna ovim šamponom, postoje naravno i oni kojima Allin šampon ne odgovara i kod kojih su vidljivi neželjeni efekti. Naime, kod nekih korisnika je uz upotrebu ovog šampona došlo do iritacije kože glave. Teme ih je peckalo i zatezalo, a kosa postajala suva i ućebana. Međutim, imajte na umu da je u pitanju vrlo mali broj korisnika kojima ovaj šampon nije odgovarao, a da je daleko veći broj onih koji su uz ovaj šampon postigli izvanredne rezultate. Ne preostaje vam ništa drugo nego da i vi probate ovaj proizvod i da se uverite u njegovu delotvornost.

Pored ovog šampona, jedan od popularnijih na tržištu je i Fitoval šampon, a o njemu možete čitati više u tekstu ovde.