You are here: Home » Tinkture i melemi » Ehinacea kapi – odlične za imunitet i zdravlje

Ehinacea kapi – odlične za imunitet i zdravlje

Ehinacea predstavlja skup više vrsta voća. Postoje tri vrste ove biljke, a to su Echinacea angustifolia, Echinacea purpurea i Echinacea pallida. Ehinacea vodi poreklo iz Severne Amerike i od davnina se koristi za poboljšanje odbrambenih mehanizama organizma.

Ehinacea se može koristiti u vidu kapsula, tinktura, gela, spreja za grlo i u vidu kapi. Ehinacea kapi se dobijaju od korena, lista i cveta biljke ehinacea. Nešto više o lekovitim svojstvima i o upotrebi ovih kapi sledi u nastavku teksta.

Ehinacea kapi - odlicne za imunitet i zdravlje cena

Zdravstvene prednosti ehinacea kapi

Zahvaljujući velikim količinama vitamina C, ehinacea kapi jačaju imunitet i ublažavaju upale. Takođe, ove kapi mogu da ublaže akutne i hronične infekcije respiratornog trakta, a mogu i da leče čireve, bubuljice i ostale upale na koži. Ehinacea kapi se smatraju najboljim biljnim kapima za jačanje imunog sistema i odbrambenih sposobnosti organizma.

Takođe, ehinacea kapi se mogu uzimati i preventivno, kada postoji rizik od infekcija, u stanjima napornog fizičkog i umnog rada, iscrpljenosti nakon bolesti i u stanjima smanjenog apetita. Ove kapi su najbolje za preventivu gripa i prehlade, upale unutrašnjih organa i plućnih bolesti. Takođe, one su veoma dobar lek protiv bolova u tetivama i ligamentima. Ove kapi mogu da pomognu i kod problema sa varenjem i sa prostatom.

Način upotrebe ehinacea kapi

Ove kapi mogu uzimati i deca i odrasli, a preporučuju se i sportistima i starijim osobama u slučaju prehlada i gripa.

Kapi sipajte u malo vode, meda ili mleka pre obroka, kratko ih zadržite i mućkajte u ustima, a zatim progutajte.

Što se tiče same upotrebe, ehinacea kapi se koriste tri nedelje u kontinuitetu a onda se pravi pauza. Ako ih pijete kao preventivu za grip i prehladu, onda uzimajte 3 puta dnevno po 20 kapi pre obroka. Dovoljno je da ih koristite dve nedelje, a onda da napravite pauzu 7 dana. Ako je bolest u akutnoj fazi uzimajte po 30 kapi 3 puta dnevno pre jela uz malo vode. Za decu je dovoljno da uzimaju 5-15 kapi 3 puta dnevno pre jela.

Recept za ehinacea kapi

Pored gotovih kapi koje možete kupiti, možete takođe i sami napraviti svoje kapi kod kuće. U većoj staklenoj tegli pomešajte 100 g sušenih cvetova ehinacee, 50 g propolisa, 50 g matičnjaka, 500 ml sedamdesetoprocentnog alkohola. Teglu zatvorite i držite na hladnom mestu dve nedelje.

Zatim procedite sadržaj i čuvajte ga u hermetički zatvorenoj flaši. Na ovaj način ste napravili ehinacea kapi koje će ojačati vaš imunitet.

Gde kupiti i koja je cena?

Ehinacea kapi od 30 ml se obično kreću izmedju 150 i 250 dinara. Mi uskoro otvaramo prodavnicu zdravih proizvoda pa ćete moći da ih nabavite kod nas. Možete se besplatno prijaviti na našu email listu i obavestićemo Vas čim krene prodaja da dobijete specijalan popust.