You are here: Home » Zdrava hrana i napici » Kokosova voda – prednosti za zdravlje i cena

Kokosova voda – prednosti za zdravlje i cena

Kokosova voda odlično gasi žeđ i ukusnija je od obične vode.

Ova tečnost sadrži obilje nutrijenata koji nude mnoštvo zdravstvenih blagodeti.

U nastavku sledi najpoznatijih 8 prednosti kokosove vode zahvaljujući kojima je postala jako popularna.

1. Saveznik u mršavljenju

Kokosova voda sadrži vrlo malo masti, zbog čega se može konzumirati u većim količinama bez bojazni od nagomilavanja kilograma. Takođe suzbija apetit i čini vas sitim.

2. Kožu čini savršenom

Ako imate akne ili mrlje, redovno nanosite kokosovu vodu i primetićete znatno poboljšanje stanja. Takođe hidrira kožu i uklanja suvišnu mast. Zbog toga su kreme za lice, šamponi i balzami koji sadrže kokos obično veoma efikasni.

Kokosova voda

3. Odličan lek protiv mamurluka

Sledeći put kada popijete više, konzumirajte kokosovu vodu da smirite želudac. Kokosova voda nadoknađuje elektrolite koji se gube čestom urinacijom i povraćanjem.

4. Poboljšava varenje

Ukoliko često imate problema s varenjem, kokosova voda vam može pomoći. Zahvaljujući visokom sadržaju vlakana, ona sprečava pojavu lošeg varenja i smanjuje vraćanje želudačne kiseline.

5. Hidrira

Sastojci u kokosovoj vodi efikasnije hidriraju organizam od sportskih napitaka. Tokom napornog i dugog vežbanja, ljudsko telo gubi minerale i tečnost. Kokosova voda odlično hidrira i nadoknađuje izgubljene minerale. Čaša kokosove vode sadrži 294mg kalijuma i 5mg prirodnih šećera, za razliku od vašeg omiljenog sportskog napitka koji sadrži duplo manje kalijuma i pet puta više prerađenog šećera. Uz to, kokosova voda ima relativno nizak sadržaj natrijuma u poređenju sa 41mg u sportskim napicima i 20mg u energetskim pićima.

6. Snižava krvni pritisak

Neravnoteža elektrolita u organizmu može izazvati pojavu visokog krvnog pritiska. Zahvaljujući optimalnom sadržaju svih elektrolita, kokosova voda ih vraća u ravnotežu. Čak se preporučuje konzumiranje kokosove vode svakog jutra kako bi se održao balans elektrolita.

7. Bogata nutrijentima

Za razliku od ostalih napitaka na tržištu, kokosova voda sadrži svih pet osnovnih elektrolita prisutnih u ljudskom organizmu. To su: kalcijum, magnezijum, fosfor, kalijum i natrijum. Zbog svog jedinstvenog sastava, u njoj mogu uživati osobe sa različitim zdravstvenim problemima.

prednosti kokosove vode za zdravlje i cena

8. Kompatibilna je sa ljudskom krvlju

Kokosova voda je izotonični napitak, pa se stoga može dati intravenozno u hitnim slučajevima kada je potrebna brza hidratacija organizma. Ona se neretko koristi u zemljama trećeg sveta za spašavanje ljudskih života.

Koju količinu kokosove vode treba uneti?

Kokosovu vodu možete piti samu ili u kombinaciji s drugim napicima. Ne postoji posebno pravilo kada je reč o preporučenom dnevnom unosu. Međutim, stručnjaci smatraju da ako konzumirate velike količine kokosove vode, treba da budete aktivni jer 200g sadrži od 45 do 60 kalorija.

Kada kupujete svež kokosov orah, nemojte birati plodove sa braon i tvrdom korom. Odaberite mlade plodove zelene boje jer sadrže veću količinu kokosove vode. Protresite kokos gore-dole kako biste procenili koliko tečnosti sadrži.

Kokosova voda – gde kupiti i koja je cena?

Kokosova voda je jedan sjajan i vrlo zdrav napitak, kao što ste mogli i da pročitate u prethodnom delu teksta. Kao takvog ga je ipak vrlo teško naći na našim prostorima, tj nema ga baš svuda.

Iskustva onih koji su je nabavili i pili je uglavnom da je čudnog ukusa ali da je vrlo zdrava. Ono malo kokosove vode koju možete naći na našim prostorima obično je vrlo visoke cene. Ipak, ono što je sjajna vest za sve vas je to da ćete uskoro kokosovu vodu exkluzivno moći da nabavite preko našeg sajta po najpovoljnijoj ceni!

Potrebno je samo da se prijavite na našu e-mail listu koju možete videti ispod ovog teksta i mi ćemo vam javiti čim se nadje u prodaji da dobijete specijalan popust!