You are here: Home » Zdrava hrana i napici » Medena voda – za mršavljenje, kao lek, iskustva i kombinacija sa limunom

Medena voda – za mršavljenje, kao lek, iskustva i kombinacija sa limunom

Medena voda ili voda sa medom je napitak koji se od davnina koristi za prevenciju i lečenje brojnih zdravstvenih problema. Medena voda ima mnoga lekovita svojstva i u potpunosti se apsorbuje kroz organizam i pročišćava ga.

Potrebno je samo da u čaši mlake vode rastopite jednu kašičicu prirodnog domaćeg meda i da dobro promešate. Na taj način ćete dobiti rastvor meda (od 30%) koji ima identičnu strukturu kao i naša krvna plazma. Vodite računa da med uvek uzimate drvenom ili plastičnom kašikom, nikako ne metalnom.

Takođe, potrebno je duže mešanje vode i meda, da bi se med u potpunosti rastopio u vodi i da ne bi ostale naslage na dnu čaše.

Medena voda - za mrsavljenje, kao lek, iskustva i kombinacija sa limunom

Medena voda za mršavljenje

Medena voda je veoma efikasna za mršavljenje. Med sadrži prirodne šećere, a med i voda u kombinaciji umanjuju želju za slatkišima. Potrebno je da do 11h prepodne popijete 1,5 litar medene vode i da regulišete ishranu. Nije potrebna neka rigorozna dijeta, već samo malo da smanjite porcije.

Uz to je neophodna i umerena fizička aktivnost, a preporučuju se šetnja, lagane vežbe ili vožnja bicikla. Ako se pridržavate svega ovoga i uz to pijete medenu vodu, rezultati će veoma brzo biti vidljivi.

Medena voda kao lek

Pospešuje varenje. Ako je pripremljena na sobnoj temperaturi, medena voda poboljšava varenje i blagotvorno deluje na rad creva. Ako redovno konzumirate medenu vodu, nećete više imati problema sa nadutošću, gasovima i sa zatvorom. Pored toga, medena voda čisti creva od brojnih parazita i na taj način sprečava njihovo razmnožavanje. Ona obnavlja crevnu floru i sprečava razne bolesti creva.

Jača imunitet. Medena voda ima antioksidativno dejstvo i odlična je za jačanje imuniteta. Ona štiti naše telo od bakterijskih, virusnih i gljivičnih infekcija. Najbolje je da je uzimate ujutru, jer med daje energiju koja vam je potrebna za ostatak dana.

Štiti bešiku i bubrege. Medena voda pomaže pravilnom funkcionisanju bešike i bubrega. Poznato je da med sakuplja vodu, pa su bubrezi i bešika rasterećeni tokom noći. Medena voda je veoma efikasna za lečenje nekontrolisanog noćnog mokrenja kod dece.

Leči mamurluk. Medena voda odlično deluje u slučaju mamurluka, mučnine i glavobolje, koji su izazvani preteranom konzumacijom alkohola. Med će nadoknaditi sve potrebne minerale, a voda je najbolji lek za žeđ i dehidrataciju organizma. Takođe, med podiže nivo šećera u krvi, pa medena voda predstavlja jedan od najboljih lekova za mamurluk.

Preporučuje se da se medena voda pije ujutru na prazan stomak. Treba je popiti odjednom ili u nekoliko većih gutljaja, da bi što brže dospela iz želuca u creva i započela proces čišćenja organizma. Medenu vodu možete piti i uveče pred spavanje, jer ne treba da brinete oko noćnog mokrenja. Najbolje bi bilo da medenu vodu pripremite neposredno pred konzumiranje, jer ako dugo stoji ona može da izgubi deo svojih lekovitih svojstava.

Iskustva

Iskustva sa medenom vodom su u većini slučajeva pozitivna. Dokazano je da medena voda zaista deluje i da nema nikakvih neželjenih efekata. Mnogi koriste medenu vodu i u kozmetičke svrhe, gde su takođe postignuti sjajni rezultati. Medena voda hrani kožu i poboljšava cirkulaciju i sastavni je deo mnogih kozmetičkih preparata.

Dakle, ako redovno koristite medenu vodu bićete zdraviji, skinućete suvišne kilograme, a vaša koža će biti meka i svilenkasta. Ako do sada niste probali ovaj napitak koji će učiniti čuda za vaše zdravlje i izgled, vreme je da sada to učinite.

Medena voda i limun

Svima je poznato koliko je limun zdrav, a u ovom tekstu smo prikazali i zdravstvene blagodeti meda i vode. Onda možete pretpostaviti koliko je tek dobro piti kombinaciju ovih lekovitih sastojaka. Medena voda sa limunom može učiniti čuda za vaše zdravlje. Potrebno je samo da pomešate sok od jednog limuna, jednu supenu kašiku meda i čašu mlake vode.

Pre svega, ova mešavina je idealna za mršavljenje jer je limun, kao dodatni sastojak, poznat po tome da rastvara masne naslage. Osim toga, medena voda sa limunom ima antiseptičko i antioksidativno dejstvo i odlična je za jačanje imuniteta, za lečenje gripa i prehlada, kao i hroničnog umora. Ovaj napitak se preporučuje i sportistima jer daje energiju i snagu i oporavlja iscrpljeni organizam. Kombinacija medene vode i limuna je idealna za detoksikaciju organizma i za poboljšanje opšteg psihofizičkog zdravlja.