You are here: Home » Zdrava hrana i napici » Sassy voda za mršavljenje – recept i iskustva

Sassy voda za mršavljenje – recept i iskustva

Sasy voda je nazvana po svom tvorcu, američkom dijetologu i nutricionisti Sintiji Sas (Cynthia Sass).

U nastavku teksta saznaćete detaljnije o svakom od sastojaka koji ulazi u Sassy vodu, kao i jedan od najčešćih i najboljih recepata za pripremu ove vode u vašem domu.

Dobre strane sastojaka Sassy vode:

Limun i limeta:

Limun i limeta su neke od najraznovrsnijih dostupnih vrsta voća i obezbeđuju suštinski istu hranljivu vrednost. Ovo voće bi trebalo da bude broj jedan u vašoj kuhinji, zbog svojih lekovitih i detoksikacionih svojstava. Limun i limeta u sasi vodi obezbeđuju vitamin C koji je glavni antioksidant koji se bori protiv slobodnih radikala u organizmu.

Limun i limeta imaju moćne efekte za čišćenje jetre, žučne kese i krvi. Ovo voće spada u visoko alkalne namirnice, a istraživanja pokazuju da alkalne namirnice smanjuju rizik od kancera, bore se protiv slobodnih radikala i poboljšavaju probavu.

Pomorandže:

Pomorandže, kao i limun i limeta, su sjajan izvor vitamina C, koji je odličan antioksidant. Jedinjenja u pomorandžinoj kori imaju svojstva koja su efikasna za smanjenje krvnog pritiska. Još jedna manje poznata korist pomorandži je da su one dobar izvor vlakana. Prema istraživanjima, jedna pomorandža obezbeđuje 12,5% dnevne vrednosti vlakana.

Listovi nane:

Listovi nane su dobri za varenje, za lečenje sindroma iritabilnog creva, pa i za običnu prehladu. Ova svestrana biljka ima mnogo upotreba i, naravno, odličnog je ukusa.

Krastavac

Krastavci su deo porodice dinja, zajedno sa lubenicama. Kao i sve dinje, krastavci sadrže moćne antioksidante i dokazano je da smanjuju rizik od kardiovaskularnih bolesti i raka. Krastavci su prepuni vode i odlični su za hidrataciju. Njihova povoljna cena čini ih sjajnim dodatkom za sokove i frapee.

Ovaj recept za sasi vodu je veoma lak, a sasi voda je jednostavan način za mršavljenje. Sasi voda se naziva detoksikacionim napitkom za mršavljenje i deluje u funkciji zdravlja. Ne samo da je ovo piće dobro za hidrataciju, već je takođe dobro za zatvor i varenje.

Recept za Sassy vodu:

Sassy voda se priprema vrlo jednostavno i brzo. Sastojke uglavnom lako možete naći tokom cele godine, tako da ne budete ograničeni na odredjeno godišnje doba ukoliko želite da konzumirate ovaj napitak za mršavljenje.

Pratite u nastavku teksta šta vam je potrebno od sastojka i kako se pravi.

Sassy voda za mrsavljenje

Evo šta vam je potrebno za bokal od 2l:

1 krastavac, iseckan
2 limuna, narezana
2 pomorandže, narezane
2 limete, narezane
1 kašičica đumbira, rendanog
2 litre 100% prolećne vodice
1 svežanj listova nane

Postupak pripreme je sledeći:

Pomešajte sve sastojke u bokalu od 2l tokom noći. Pijte tokom dana.

Završna reč

Generalno ne postoji magičan napitak pomoću kojeg će suvišni kilogrami preko noći nestati, ali ipak se proces mršavljenja može ubrzati i učiniti efikasnijim, a uz pomoć ove Sassy vode to svakako možete postići. Pre upotrebe se naravno možete posavetovati sa svojim lekarom ili nutricionistom.