You are here: Home » Zdrava hrana i napici » Sok od zelenog žita – prednosti za zdravlje, cena i recept

Sok od zelenog žita – prednosti za zdravlje, cena i recept

Kada je reč o soku od zelenog žita, ono što je na prvom mestu važno napomenuti jeste to da je zapravo reč o soku od mladih zelenih izdanaka pšenice i to pšenice koja je ekološki uzgajana.

Do ovih izdanaka, pa samim tim i do soka od zelenog žita, možete za veoma kratko vreme doći i u svom domu, a mi ćemo vam detaljno objasniti kako.

Kako da sami u svom domu proizvedete zeleno žito?

Da bi ste uspeli u toj nameri, potrebno vam je:

– Jedna odgovarajuća posuda srednje dubine i veličine koju možete hermetički da zatvorite,
– Jedna šaka zrna pšenice,
– Dve do tri šake hranljive zemlje (onoliko koliko vam je potrebno da u visini od oko dva do dva ipo centimetra pokrijete dno posude,
– Bočica sa pumpicom za orošavanje.

sok od zelenog zita

Postupak dobijanja zelenog žita:

Na dno odgovarajuće posude, najpre sipajte zemlju. Po zemlji svuda ravnomerno i gusto raspoređeno pospite zrna pšenice.

Bočicom za raspršivanje dobro poprskajte pšenicu po vrhu. Zatim, zatvorite hermetički posudu kako bi se u njoj stvorila i zadržala vlaga koja će uzrokovati klijanje pšenice. Sačekajte da prođe jedan ceo dan, a zatim ponovite orošavanje pšenice.

Za oko dva dana, pšenica će proklijati. Kada pšenica proklija, sklonite poklopac posude i narednih sedam do 8 dana nastavite svakodnevno da orošavate pšenicu. Za to vreme, pšenica će naglo klijati i iz nje će izrastati mladi zeleni izdanci. Nakon osam dana, izdanci će biti spremni za pripremu soka od zelenog žita.

Kako da pripremite sok od zelenog žita?

Uzmite makaze i pri korenu presecite sve mlade zelene izdanke pšenice. Ubacite ih u blender sa oko 250 mililitara vode i dobro ih izmiksajte tako da poprime skroz kašastu strukturu. Kada izdanci dobiju kašastu strukturu, dobro ih procedite kroz tri do četiri sloja gaze. Ova faza tokom pripreme je jako bitna jer ćete tako iz žita izdvojiti vlakna koja ljudski želudac ne može da svari i samim tim ih nije poželjno unositi u organizam. Sok koji ste procedili, nalijte u posudu za čuvanje leda i zaledite (napravite zaleđene kockice soka od zelenog žita.

Kako se sok od zelenog žita koristi?

Svakog jutra, sat ipo vremena pre uzimanja kafe, pre doručka, pre konzumiranja cigareta ili alkohola i pre uzimanja lekova, uzmite jednu kockicu zaleđenog soka, rastvorite je u kiseloj ili u mineralnoj negaziranoj vodi i popijte. Tek nakon sat ipo vremena popijte kafu, doručkujte ili konzumirajte bilo šta od gore navedenog.

Konzumiranje soka od zelenog žita, ponavljajte svakog jutra na isti način i to koliko god dugo želite (ukoliko želite i godinama).

recept za sok od zelenog zita i cena iskustva

Zašto je dobro konzumirati sok od zelenog žita?

Postoje dokazi o tome da sok od zelenog žita uspešno pomaže u borbi organizma protiv malignih oboljenja. Dakle, kao dopunu terapiji koriste ga osobe koje boluju od različitih oblika karcinoma i postoje dokazi o njihovom izlečenju.

U prilog tome, govori činjenica da je ovaj sok zapravo i popularizovala osoba koja je uz pomoć njega izlečila karcinom debelog creva. To je doktorka Ana Wigmor, koja je za 6 meseci svakodnevnog konzumiranja ovog soka uspela potpuno da se izleči.

Uz taj, sok od zelenog žita ima i druge pozitivne uticaje na ljudski organizam. To su:

– U potpunosti detoksikuje organizam,
– Utiče na regeneraciju ćelija i tkiva u ljudskom organizmu,
– Utiče na balans pozitivnih bakterija u organizmu,
– Uništava štetne bakterije u organizmu,
– Reguliše proces varenja,
– Utiče pozitivno na sve biološke procese i funkcije organa,
– Daje vitalnost organizmu,
– Ima pozitivan uticaj na zdravlje kože, kose i noktiju (čini kožu glatkom i zdravom, jača otpornost kose i noktiju i sprečava opadanje kose,
– Utiče pozitivno na nervni sistem,
– Čuva funkcije mozga (jača koncentraciju, sprečava pojavu alchajmera i drugih poremećaja pamćenja).

Sve ovo, sok od zelenog žita postiže i pruža ljudskom organizmu zahvaljujući svom izuzetno vrednom i bogatom sastavu.

Konkretno, ovaj sok sadrži mnoštvo proteina, vitamina, minerala i enzima koji igraju važnu ulogu u omogućavanju svih bioloških procesa.

Gde kupiti sok od zelenog žita i koja je cena?

Ovaj sjajni zdravi sok ćete uskoro moći da nabavite u našoj internet prodavnici zdravih proizvoda koju otvaramo. Cena će biti vrlo povoljna, a da steknete mogućnost za popuste i budete obavešteni o akcijama i sniženjima čim krene prodaja, prijavite se na našu email adresu koju možete naći ispod ovog teksta.