You are here: Home » Zdrava hrana i napici » Med i djumbir za zdravlje: važna lekovita svojstva

Med i djumbir za zdravlje: važna lekovita svojstva

Većina vas verovatno često konzumira med ili ga je bar jednom ili više puta u životu probala. Nasuprot njemu, djumbir mnogi ljudi ni dan danas nisu probali ni u kakvom obliku.

I med i djumbir ako se koriste odvojeno imaju značajna lekovita svojstva i puno prednosti za zdravlje, a zamislite šta tek mogu uraditi kada ih udržite?

Hajde da to otkrijemo u nastakvu ovog teksta!

Med i djumbir – lekovita svojstva:

1. Odličan lek za grlo

Kombinacija meda i djumibira je odlična za bolove u grlu, crvenilo grla, kašalj i slično. Za najbolji efekat na grlo možete iseckati djumbir, uvaljati ga u med a zatim tu smešu dodati u svoj omiljeni čaj i tako koristiti 2 puta dnevno.

2. Preventiva za rak

Djumbir i med su jedan od najboljih prirodnih preventiva za pojavu raka.

Med i djumbir

3. Prirodni lek za astmu

Kada se pomešaju med i djumbir oni deluju kao jako dobar lek za astmu, smanjujući napetost i opuštajući pluća. Pre svega deluju umirujuće na naš oganizam.

4. Poboljšavaju varenje

Nekoliko novih studija je pokazalo da je ova kombinacija odlična i za ljude koji imaju problema sa otežanim i usporenim varenjem.

5. Može biti dobro i za trudnice

Djumbir generalno može umanjiti tegobe i mučninu koja je normalna tokom trudnoće, ali ovde morate biti vrlo oprezni i obazrivi, pa je za ovo najbolje da se prvo posavetujete sa svojim lekarom oko dalje primene i korišćenja dok ste u drugom stanju.

6. Jačaju srce i dobri su za naše krvne sudove

Pozitivno deluju med i djumbir i na naše krvne sudove i na zdravlje našeg srca.

7. Pomaže vam u procesu mršavljenja

Pokazalo se da ukoliko pijete mešavinu meda i djumbira 2 puta dnevno u periodu od mesec dana da ćete primetiti jako dobre rezultate u procesu mršavljenja pa ukoliko ste u režimu gubljenja kilograma, svakako bi trebali da razmislite da ovu mešavinu uvrstite u svoj plan ishrane.

Završna reč

Pored ovih sedam značajnih prednosti koje smo naveli za kombinaciju med i djumbira, ova jako zdrava mešavina ima još mnogo drugih zdravstvenih prednosti. Iz tog razloga, trebalo bi ozbiljno da razmislite i ukoliko ste u mogućnosti da počnete sa konzumiranjem te mešavine u cilj poboljšanja svog zdravlja, bržeg mršavljenja i slično.

Pored kombinacije meda i djumbira u klasičnom obliku, možete napraviti i vrlo zdrav sok od djumbira pa ga kombinovati tako sa medom. Mogućnosti su neograničene.

Zanima vas gde kupiti kvalitetan med i koja je cena?

Uskoro ćete preko našeg sajta moći da nabavite najpovoljniji i najkvalitetniji med. Prijavite se na našu email listu ispod ovog teksta i obavestićemo vas čim se nadje u prodaji da dobijete specijalan popust.