You are here: Home » Zdravlje » Čaj za kosu

Čaj za kosu

Čaj je prirodan napitak koji nam pomaže u očuvanju zdravlja. Ima puno zdravstvenih koristi za naš organizam, između ostalog, i za kosu. Čaj može biti prirodni tretman za kosu.

Zavisno od toga šta koji čaj sadrži i kakav ima efekat, postoje čajevi koji bolje deluju na kosu u odnosu na druge.

U nastavku saznajte više o upotrebi čajeva za kosu kao i o tome koji postižu najbolje rezultate za negu i oporavak kose.

Zašto odabrati čaj za kosu?

Čaj vam može pomoći kod raznih problema sa kosom. Čak i ako nemate problema, čaj možete koristiti kao prirodni regenerator.

Blagodeti čaja za kosu uključuju sledeće: unapređivanje rasta kose, održavanje kože glave čistom i meku i sjajnu kosu, jer čaj ima blago svojstvo prirodne farbe.

Upotreba čaja za kosu

Zeleni čaj je efikasan protiv opadanja kose. Njegovo konzumiranje smanjuje nivo dihidrotestosterona i pospešuje cirkulaciju krvi. Da biste osetili ove blagodeti, možete piti ovaj čaj na dnevnoj bazi, masirati kožu glave nakon što ste kosu isprali zelenim čajem ili takođe možete koristiti proizvode za negu kose koji sadrže zeleni čaj.

benefiti zelenog caja

Crni čaj takođe smanjuje opadanje kose. Pored toga, on vašu kosu čini mekom i sjajnom i takođe se ponaša kao blaga farba za kosu. Ispiranjem crnim čajem možete potamniti ili posvetliti prirodnu boju vaše kose.

Čajevi takođe mogu ubrzati rast kose. U one koji imaju ovo svojstvo ubrajaju se čaj od koprive, čaj od limunove trave, čaj od ruzmarina i čaj od kamilice (koji vam takođe pomaže da se opustite i smanjite stres).

Čaj od kamilice pomaže kod problema sa kožom glave, kao što to čini i čaj od čička, čaj od korena gaveza, čaj od nevena i čaj od belog sleza. Ako imate problema sa oštećenom kosom, ispirajte je čajem od indijskog drveta.

Kondraindikacije čajeva za kosu

Neželjeni efekti zelenog i crnog čaja vezuju se za unos kofeina koji se nalazi u biljci čaj. Ako kofein nije dobar za vas, možete dobiti neki od sledećih simptoma: vrtoglavicu, nesanicu, gubitak apetita i razdražljivost.

Čaj od ruzmarina ne bi trebalo da piju osobe ispod 18 godina, kao ni osobe koje uzimaju lekove za razređivanje krvi i lekove za snižavanje krvnog pritiska. Što se tiče čaja od belog sleza, ne treba da ga piju osobe koje pate od dijabetesa ili bolesti jetre.

Čaj se može koristiti kao prirodni regenerator za kosu. Ako ga pijete, u isto vreme imate i mnoge druge zdravstvene koristi. Koristite ove čajeve i za kosu.

Ukoliko pak čajevi ne pomognu i imate problem sa povećanim opadanje kose, možete konsultovati dobrog estetskog hirurga oko transplantacije kose.