You are here: Home » Zdravlje » Lečenje dijabetesa prirodnim putem uz pomoć čajeva

Lečenje dijabetesa prirodnim putem uz pomoć čajeva

Dijabetes je česta bolest koja podrazumeva nedostatak ili neadekvatnu upotrebu insulina.

Najpopularniji tip dijabetesa je Tip II, u kom se insulin proizvodi (nekada u količinama iznad normale), ali ga organizam ne koristi pravilno.

Rezultat je da će vaš nivo glukoze u krvi biti viši od normalnog, što znači da morate da počnete dnevni režim.

Ako vam se čini da bi čaj za dijabetes bio efikasan za vas, pratite naše instrukcije i probajte ga, pod uslovom da ste dobro informisani pre nego što počnete sa bilo kojom vrstom lečenja.

Kako čajevi za dijabetes deluju?

S obzirom da vaše telo na preveliku proizvodnju insulina reaguje povećanjem nivoa glukoze u krvi, prvi zadatak čaja za dijabetes je da smanji nivo šećera u krvi i da smanji nivo insulina.
To može biti moguće jedino zahvaljujući nizu enzima koji deluju na obolelim područjima, smanjujući bol i poboljšavajući vaše opšte zdravlje.

Ono što morate znati je da ova vrsta čajeva ne može zameniti tradicionalno lečenje, već samo deluje kao dodatak. Nemojte odustati od vaših pilula i zameniti ih čajem, kako biste izbegli krizu glukoze ili čak komu.

cajevi za dijabetes

Efikasni čajevi za dijabetes

Ako ste odlučili da počnete da pijete čaj za dijabetes, možete izabrati neki sa ove liste i probati ga:

Zeleni čaj – kao što verovatno znate, zeleni čaj sadrži sve potrebne hranljive materije koje održavaju život. Ovaj čaj može da leči niz drugih bolesti, ali vodite računa da ne konzumirate zeleni čaj dok vam traje ciklus.

Oolong čaj – veoma efikasan čaj za dijabetes, veoma redak, ali može da čini čuda za vas i vaše zdravlje. Ako pronađete nekoga ko može da vam snabdeva Oolong čajem, držite se njega!

Beli čaj – ima gotovo isti efekat kao zeleni čaj, ali manje kontraindikacija. Međutim, vodite računa da ne preterate sa brojem šolja koje se preporučuju dnevno kako biste izbegli komplikacije digestivnog trakta i nervnog sistema.

Čaj od kičice – čaj za dijabetes koji se koristi protiv bolova još od davnina. Ovaj čaj sadrži sekoiridoide, alkaloide, fenolne kiseline, triterpene, derivate ksantona i triterpena, koji se koriste za homeopatske i digestivne probleme i kao sjajan dodatak u slučajevima dijabetesa.

Čaj od ginsenga – takođe veoma efikasna esencija koja može biti korisna za različite bolesti, kao što su poboljšanje rada moždanih funkcija, poboljšanje refleksa, povećanje vaše otpornosti na stres i detoksifikacija bubrega i jetre. U slučajevima dijabetesa, uloga ovog čaja se sastoji uglavnom u normalizaciji proizvodnje insulina u vašem telu.

Čaj od divlje višnjine kore – verovatno ima najprijatniji ukus od svih čajeva za dijabetes. Ovaj čaj je veoma bogat hranljivim materijama i vitaminima, kao što su vitamin C, kompleks vitamina B i vitamin D. Glavni sastojci ovog čaja su acetilholin, HCN, kempferol, p-kumarna kiselina, prunasin, skopoletin i tanini. Takođe, ovaj čaj je dobar za bronhitis, pleuritis, prehladu ili grip.

Yerba mate čaj – verovatno najefikasniji od ovih čajeva, yerba mate čaj se smatra “novim zelenim čajem” zahvaljujući svojim sastojcima. Ovaj čaj je odlična pomoć kod bilo kakve bolesti, ali morate biti veoma oprezni kada ga uzimate. Velike doze mogu dovesti do smrti.

yerba mate caj

Neželjeni efekti čaja za dijabetes

Kada se uzimaju pravilno, ovi čajevi nemaju neželjena dejstva i generalno su bezbedni. Međutim, visoke doze mogu dovesti do brojnih zdravstvenih tegoba, kao što su povraćanje, dijareja, mučnina, halucinacije, pa čak i smrt.

Pričajte sa stručnjakom za lekovito bilje ili sa vašim doktorom pre nego što načinite bilo koji korak! Bolje je da budete sigurni nego da zažalite! Ne uzimajte čajeve za dijabetes ako ste trudni, ako dojite, ako koristite razređivače krvi i antikoagulanse ili ako se pripremate za veću operaciju. Ovi čajevi bi mogli da ugroze dejstvo anestezije!

Kada dobijete zeleno svetlo od vašeg doktora, odaberite čaj za dijabetes koji vam najviše odgovara i uživajte u njegovim blagodetima!