You are here: Home » Zdravlje » Čajevi za lepu kožu

Čajevi za lepu kožu

Lepa koža je nešto što svi mi želimo. Bez obzira da li ste muškarac ili žena, mitiseri i akne vam neminovno smetaju. Ako je to vaš slučaj, sigurno ste probali mnogo farmaceutskih i kozmetičkih proizvoda i ništa vam nije pomoglo.

Alternativna medicina preporučuje nekoliko čajeva i pripravaka koji će vašu kožu učiniti glatkijom nego ikad. Sve što treba da uradite je da redovno koristite ovaj tretman i održavate higijenu kože.

Kako deluju čajevi za negu kože?

Važno je znati da nisu samo akne te koje uništavaju prirodni sjaj kože. Postoje i drugi problemi koji mogu pokvariti njenu lepotu. U njih spadaju zatajenje jetre ili bubrega, ekcem i kožni osipi nastali usled alergija.

Ako pušite, ostarićete pre vremena, pojaviće vam se bore oko usana i na čelu. Takođe, češće menjajte jastučnicu kako vaše lice ne bi došlo u kontakt s alergenima i mikrobima.

Čaj čisti vašu kožu jer sadrži antiseptičke sastojke koji hrane oštećena područja.

Koji čajevi čine vašu kožu lepom?

Kada birate čaj za negu kože, treba da odaberete one sa najjačim antifugalnim i antiseptičkim svojstvima. Možete piti ove čajeve, a takođe ih možete koristiti za čišćenje lica. U slučaju da ne znate koji čajevi su dobri za vašu kožu, napravili smo sledeći spisak za vas:

Čaj od kamilice – zahvaljujući njegovim antibakterijskim i antiseptičkim svojstvima, čaj od kamilice je sjajan za negu kože. Farmaceutske i kozmetičke kuće stavljaju kamilicu na listu obaveznih sastojaka. Šoljica čaja od kamilice dnevno će vratiti vašoj koži njen prirodni sjaj i istovremeno će vam unaprediti opšte zdravstveno stanje.

caj od kamilice za kozu

Oolong čaj – sadrži duplo manje kofeina od ostalih čajeva. Možete ga piti ili koristiti kao sredstvo za čišćenje oštećenih delova lica na dnevnoj bazi. Ovo je najverovatnije jedan od najefikasnijih i najbezbednijih čajeva za vašu kožu. Ako ga još niste isprobali, sada je pravo vreme!

Crni čaj – ovaj izvrstan čaj za lepu kožu unapređuje vaskularnu aktivnost i pospešuje proizvodnju epitelnih ćelija. Međutim, pripazite: nemojte ga uzimati za vreme menstruacije ili ako patite od bolova u menopauzi kako biste izbegli komplikacije!

Beli čaj – budući da je izvrstan nutrijent, beli čaj može poboljšati vaše opšte zdravstveno stanje, a ne samo kožu. Najbolje je ne kombinovati ga sa nekim drugim čajem. Beli čaj može izazvati negativne reakcije ako se konzumira zajedno sa zelenim ili s crnim čajem. Možete takođe koristiti pripravak ili tinkturu belog čaja za tretiranje lokalizovanih povreda.

Kontraindikacije čajeva za negu kože

Kada se koriste onako kako je propisano, ovi čajevi su potpuno bezbedni. Samo pazite da ne prekoračite preporučeni broj šoljica na dan kako biste izbegli komplikacije poput dijareje ili zatvora.

Izuzev ovoga, ne postoji nijedan drugi razlog da ne isprobate sredstvo za čišćenje lica na bazi čaja! Međutim, ako niste sigurni, posavetujte se s dermatologom ili travarom.

Ne uzimajte ove čajeve ako ste trudni, dojite, ako pijete lekove za razređivanje krvi ili se pripremate za veću operaciju.

Ako vas ništa ne sprečava, odaberite čaj za negu kože po svojoj meri i uživajte u njegovim blagodetima!